Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με το ευρυζωνικό δίκτυο Ερμιονίδας

(Βασίλης Γκάτσος)
 Σχημάτισα την αντίληψη ότι η Δημοτική αρχή θα έστηνε ένα δίκτυο εξυπηρέτησης των τοπικών μπλογκ, δηλαδή αυτών των 30-40 που ανήκουν σε διαχειριστές που μένουν στην Ερμιονίδα. Δηλαδή μικρής εμβέλειας Κρανίδι, Ερμιόνη και τα πέριξ, ως βοήθεια και εξυπηρέτηση της ενημερωτικής τους δυνατότητας.
Αυτό που πολύ ωραία περιγράφεις είναι προς εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της Ερμιονίδας και των επισκεπτών της, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές πόλεις ή τμήματα πόλεων στη χώρα μας. Είναι φυσικά καλοδεχούμενο, έτσι όπως το περιγράφεις, ως ένα ουσιαστικό παραγωγικό εργαλείο, αν και δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του Δήμου για το πρώτο τουλάχιστον χρόνο. Εδώ δεν ξέρει ακόμη πόσους υπαλλήλους έχει ή θα έχει και με ποια προσόντα.
Το οικονομικό όφελος όλων των κατοίκων από τη χρήση του δικτύου, είναι προφανές αλλά περισσότερο μετράει η εξυπηρέτηση όλων που είναι πράγματι πολύ μεγάλη, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ένα σταθερό και αξιόπιστο δίκτυο.
Αλλά η αγορά και τοποθέτηση κεραιών, ο σχεδιασμός, η παρακολούθηση, συντήρηση κ.λ.π. ενός τέτοιου αρκετά εκτεταμένου δικτύου ανάμεσα σε βουνά και σε λαγκάδια πόσο θα κοστίσει; Άμα κάποιος γνωρίζει ας μας πει λίγα λόγια. Νομίζω στην πρωτεύουσα έχει τέτοιο δίκτυο η περιοχή Λιμένος Πειραιώς, η περιοχή Συντάγματος και δεν ξέρω άλλη περιοχή. Πολύ μικρές περιοχές εν σχέση με την έκταση της Ερμιονίδας.

Β. Γ.

1 σχόλιο:

  1. Η αναφορά μου σε αυτό το θέμα είχε ως ερέθισμα την πληροφορία που δημοσίευσε ο Δαμαλίτης, ότι δηλαδή ο ΚαΜίζης συζητά την δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου.
    Ως προς την προτεραιότητα συμφωνώ. Ομως όταν αυτή εξαρτάται απποκλειστικά από τον Δήμο.
    Γιατί αν π.χ. υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, ευρυζωνικότητα, Κοινωνία της Πληροφορίας, ..., που 'κλείνει' σε λίγους μήνες, τότε ο Δήμος, όχι μόνο προτεραιότητα πρέπει να δώσει, αλλά να τρέξει κατοστάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή