Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συντακτική Συνέλευση!

Για αύριο είναι η κατά Κατσαϊτη ‘ιδρυτική’ συνάντηση των bloggers του Δήμου προκειμένου να ξεκινήσει η λύση του μέγιστου αυτού προβλήματος,  της ενημέρωσης δηλαδή στον Δήμο μας.
Δεν θα πάω.
Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση είμαι και πάλι με τον Ιχνηλάτη. Πιο απλά δεν είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχει ανάγκη για καμία συνάντηση. Ούτε προκαταρκτική, ούτε ιδρυτική, ούτε τίποτα.
Και είμαι επίσης και με την κ. Αλεβίζου. Όταν γράφει για άμεση ενημέρωση από τον Δήμο στον Δημότη, χωρίς ‘μεσάζοντες’! Εχω ξαναγράψει για αυτό.

Δεν είμαι με την κ. Αλεβίζου όταν λέει ότι όλα είναι αποτέλεσμα της πίεσης των ημερών. Ούτε είμαι ο γκρινιάρης γείτονας. Μάλλον δεν καταλάβατε τι πάνε να κάνουν τα ‘παιδιά’.
Και μια αναφορά στην κ. Μονά. Κυρία μου σεβασμός στον εαυτό σου, στο πτυχίο σου και στις γνώσεις που αυτό σημαίνει, δεν υπάρχει; Πτυχιούχος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, γράφεις στο προεκλογικό βιογραφικό σου. Είναι σίγουρο επομένως  ότι καταλαβαίνεις την ‘βαριά επιστήμη’ και την ‘σύγχρονη τεχνολογία’ που προσπαθεί να ‘πουλήσει’ ο Κατσαϊτης ! Τις μπούρδες δηλαδή!
Και να καταλάβω ότι η ανατροφή σου, η ευγένειά σου και η θέση σου, δεν σου επιτρέπουν να τους διαολοστείλεις όπως κάνω εγώ.
Δεν λες όμως δύο κουβέντες στο αυτί του αρχηγού, μπάς και μαζευτεί; Όπως το πάει θα κάνει και Συντακτική Συνέλευση για αυτά τα θέματα!
Φτιάξε κυρία μου ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δέκα αποδέκτες και τελείωσε το θέμα. Όλα τζάμπα! Και αν υπάρχει τόση ανάγκη, φτιάξε και ένα blog, τζάμπα και αυτό, κα ανάρτησε ότι υπάρχει ανάγκη να αναρτηθεί.
Και βάλtε πλώρη για ένα σοβαρό ιστολόγιο.
Με δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του Δημότη και κάθε ενδιαφερόμενου από τον Δήμο.
Χωρίς μεσάζοντες, ιστολόγους, μπουρδολόγους, παπαρολόγους κλπ.  Εμάς περιόρισέ μας στον ρόλο μας. Μην αφήνεις Κερκόπορτες!
Γιατί το παιγνίδι θα χαθεί τώρα στην γέννηση.
Απαλλάξτε τον Δήμο από την, έστω ελάχιστη, πιθανότητα δημιουργίας φαινομένων διαπλοκής με τα κάθε μορφής ‘ΜΜΕ’.
Δώστε δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης-επικοινωνίας μεταξύ Δήμου-Δημοτών.
Και Δήμος εν προκειμένω είναι ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι πάσης φύσεως υπηρεσίες του Δήμου.
Ολοι αυτοί θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον Δημότη.
Απλή, σωστή και πρακτική η πρόταση του Ιχνηλάτη για ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ραδιοφωνική μετάδοση έχει, προφανώς,  προτεραιότητα έναντι της διαδικτυακής.
Αν και νομίζω ότι λίγοι πατριώτες έχουν ‘πρεμούρα’ για ‘on line’ παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. Περισσότερη σημασία νομίζω έχει η σύντομη απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και η σύντομη ανάρτηση των αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου