Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Και ένα καλό νέο!

Λύση Σύμβασης Λατομείου Μαρμάρου. Στην θέση ‘Πλάσσα’ Τ.Κ. Διδύμων, στο Μεγαλοβούνι δηλαδή.
Το ανάρτησε ο Κατσαϊτης.
Από όσο καταλαβαίνω η λύση της σύμβασης επήλθε λόγω μη ενδιαφέροντος της εταιρείας. Απλή διαπίστωση δηλαδή. Εστω και έτσι καλό το νέο. Αν και τα περισσότερα, αν όχι όλα, έχουν σταματήσει πλέον να λειτουργούν. Πήραν ότι πήραν και άφησαν σε μας το Σεληνιακό τοπίο. Και σε κάποιους άλλους βέβαια την ‘χαρά’!
Τώρα τα θέματα, για μένα, είναι:

Πρώτο η αποκατάσταση της έκτασης. Κάτι το οποίο το σχετικό έγγραφο αναθέτει στην Διεύθυνση Δασών Αργολίδας. Μήπως και αρχίσει και αλλάζει κάπως η εικόνα.
Δεύτερο, τι γίνεται με τα υπόλοιπα. Πόσες συμβάσεις είναι σε ισχύ, πόσες έχουν λήξει, για ποιες έχει η προβλεπόμενη γίνει η αποκατάσταση, για ποιες όχι.
Τρίτο, τι θα γίνει με το νέο ‘φρούτο’ , τις πέτρες οικοδομής εννοώ, που ανθεί τον τελευταίο καιρό σε αυτά τα μέρη. Στην τελευταία επίσκεψή μου είχα διαπιστώσει δύο τέτοια ‘εργοτάξια’.
Τέταρτο, το εργοτάξιο με την πίσσα, που λειτουργεί στην περιοχή.
Πέμπτο, το Λατομείο Αδρανών Υλικών.
Και για όλα αυτά πρέπει να νοιαστεί το νέο Συμβούλιο του χωριού. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει, προς κάθε κατεύθυνση, ιδιαίτερα προς τον Δήμο, την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της στον τόπο μας, ότι κάποιον τον νοιάζει πραγματικά για όλα όσα συμβαίνουν στην ταλαιπωρημένη αυτή περιοχή. Γιατί αν περιμένει από τον Δήμο ή την Περιφέρεια ….
Και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου