Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ποιος και γιατί θανατώνει σκυλιά στα Δίδυμα;

Μου γράφουν από τα Δίδυμα:
Η οικογένεια μου έχει πρόβατα εδώ και 15 χρόνια, και πάντοτε είχαμε σκύλους για να συντροφεύουν το κοπάδι. Κατά καιρούς έχουμε χάσει σκυλιά είτε από φόλα, είτε από  την καραμπίνα κάποιου χωριανού.
Μέχρι χθες είχαμε δυο αρσενικά σκυλιά, ενός χρόνου το μεγαλύτερο, και πέντε μηνών το μικρότερο. Το μικρότερο ήταν το καμάρι μας μιας και επρόκειτο για λευκό ελληνικό ποιμενικό.
Χτες το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε ότι κάποιος είχε ρίξει φόλες στα σκυλιά δυο βοσκών, με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα σκυλιά τους. Το βράδυ εξαφανίστηκε και το κουτάβι μας, το όποιο βρέθηκε νεκρό από φόλα σήμερα το πρωί.
 Όσο για τον άλλο σκύλο, βρέθηκε δηλητηριασμένος από φόλα στο ίδιο μας το μαντρί, και προσπαθεί να επιβιώσει. Κοντολογίς, μέσα σε δυο μέρες δηλητηριαστήκαν τέσσερα σκυλιά τσομπάνηδων τα όποια ήταν σε διάσπαρτα σημεία του χωρίου.
Θέλοντας να τιμωρηθούν οι ένοχοι μιλήσαμε με άνθρωπο του δήμου ο όποιος μας είπε να μιλήσουμε με την αγροφυλακή.
Η αγροφυλακή μας είπε ότι είναι ευθύνη του δήμου και της αστυνομίας τέτοιου είδους προβληματα. Μας επεσήμανε επίσης ότι η αστυνομία δεν θα ασχοληθεί.

Παιδιά της Ερμιονίδας, Κρατικά και Αυτοδιοικητικά, δεν πρέπει να σταματήσουν αυτά; Εννοώ και το ‘μπαλάκι’ της αρμοδιότητας αλλά, κυρίως, η  θανάτωση στων σκυλιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου