Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σοβαροφανής πολιτική ΑΥΘΑΔΕΙΑ.

Μόνον έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τα όσα είπε η δημοτική σύμβουλος κ. Ταβουλαρέα κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Φούρνων και κατά την συζήτηση της αίτησης του ομίλου Τσοκανή.
 Τα μαγνητοσκόπησε και τα ανάρτησε ο Ιχνηλάτης. Λέει

‘…. Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι πρέπει να αποφασίζουμε, όλα τα τοπικά συμβούλια και μετά και το κεντρικό,  σαν Ερμιονιδείς, και όχι σαν Φουρνιώτες, σαν Διδυμιώτες, σαν Ερμιονίτες.
Φοβάμαι ότι ήδη μια απόφαση που έχει παρθεί, πάρθηκε με γνώμονα τοπικίστικο.
Κάποιοι θεώρησαν δηλαδή ότι η Ντάρδιζα τους πέφτει πολύ μακριά και δεν τους αφορά. Θάθελα, παρόλο που δεν είναι εκπρόσωποί τους εδώ να θέσω το ερώτημα εάν στο μέλλον προκύψει μια δραστηριότητα ανάλογη στο Σαλάντι στις Λάζες, στο Λαμπαγιανά, τότε τι θα πρέπει να αποφασίσουν οι Ερμιονίτες, οι Πορτοχελιώτες; Ότι είναι μακριά το Σαλάντι και δεν τους αφορά;
Είναι αυτό που είπε προηγουμένως και ο Σταύρος, θα πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των Κοινοτήτων. Δεν είναι θέμα μόνον της Ερμιόνης και δεν είναι των Διδύμων.
Οι Διδυμιώτες στην προκειμένη περίπτωση το είδαν ότι εμείς παίρνουμε κάποια λεφτά, τουλάχιστον αυτά ακούστηκαν έτσι, …., και για το περιβάλλον μιλιά... ‘
Περιβόλι!
Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα.
  1. ‘ …  να αποφασίζουμε ως Ερμιονιδείς …’.
Απόλυτα σωστό κ. Ταβουλαρέα, εγκρίνω και επαυξάνω, που λένε. Αλλά τώρα το θυμηθήκαμε; Τώρα που Κεραίες, Λατομεία Αδρανών, Λατομεία Μαρμάρων, Λατομεία Οικοδομικών (πέτρα), Σκουπίδια, Ανεμογεννήτριες, Ιχθυοτροφεία, Αφαλάτωση, τα φορτώσαμε στα Δίδυμα; Τώρα, για το ‘προβληματάκι’ της Ερμιόνης, συγκριτικά βέβαια, όλη η ευαισθησία; Να γίνει κ. Ταβουλαρέα, αλλά από μηδενική βάση. Να ξαναμοιράσουμε όλες τις οχλούσες δραστηριότητες σε όλο τον Δήμο. Ως Ερμιονιδείς! Τι λέτε;
  1. ‘ …. με γνώμονα τοπικίστικο …’.
Ενώ οι άλλες, για όσα ανέφερα, πάρθηκαν με γνώμονα την Ερμιονίδα! Είναι και αυτό μια άποψη!
  1. ‘… η Ντάρδιζα πέφτει μακριά … ‘.
Γιατί κ. Ταβουλαρέα, για Φούρνους, Κρανίδι, Κοιλάδα, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Θερμήσι, Ηλιόκαστρο, η θέση Σταυρός, πέφτει κοντά; Δίπλα τους δηλαδή πετάνε τα σκουπίδια τους;
  1. ‘ … να θέσω το ερώτημα εάν στο μέλλον προκύψει μια δραστηριότητα ανάλογη στο Σαλάντι …. ‘.
Κι άλλη; Και ποιο μέλλον κ. Ταβουλαρέα. Εδώ έχουμε παρελθόν, και μάλιστα ιδιαίτερα βεβαρυμένο! Ιχθυοτροφεία και Αφαλάτωση! Αλλά αυτά, προφανώς, σας πέφτουν μακριά! Επί πλέον, προς τι το ερώτημα, όταν υπάρχει ήδη η απάντηση; Ο δρόμος Σαλάντι – Λάζες! Νοιάστηκε κανένας από αυτούς; Όχι, γιατί προφανώς τους έπεφτε μακριά! Μήπως υπήρξε ενδιαφέρον από σας, ως ενδιαφερόμενη για τα κοινά και, επί πλέον, ως νύφη στους Φούρνους; Μήπως υπήρξε από τον μηχανικό Αντ. Αθ. Αντωνόπουλο; Εκτός εάν τα όσα ειπώθηκαν,  αποτελούν προοίμιο ολοκλήρωσης διαδικασιών που έμειναν στην μέση! Εδώ και εδώ. Ρωτήστε τον μηχανικό Αντ. Αθ. Αντωνόπουλο, γνωρίζει. Αριστα. Σας διαβεβαιώ!
  1. ‘ … θα πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των Κοινοτήτων. Δεν είναι θέμα μόνον της Ερμιόνης και δεν είναι των Διδύμων… ‘
Συμφωνώ, αλλά για όλα κ. Ταβουλαρέα. Και για τα σκουπίδια, και για τα πάσης φύσεως Λατομεία, και για τις Κεραίες, και για τις Ανεμογεννήτριες, και για τα Ιχθυοτροφεία, και για την αφαλάτωση, για όλα. Εσείς τι λέτε; Δεν είναι και αυτά όλων μας; Μήπως αυτά είναι μόνο Διδυμιώτικα;
  1. ‘ … Οι Διδυμιώτες … το είδαν ότι εμείς παίρνουμε κάποια λεφτά,  …., και για το περιβάλλον μιλιά...’
Ενώ εσείς κ. Ταβουλαρέα, Γαλιάντρα!

Τέλος κ. Ταβουλαρέα μπορείς να μου πεις μία, μία για σημάδι, οχλούσα δραστηριότητα, που έχει χωροθετήσει ο Δήμος Ερμιονίδας, εκτός Διδύμου; Μία, μόνο μία!
Εκτός βέβαια την αποχέτευση Κρανιδίου. Που αν η εδαφική διαμόρφωση δεν ανέβαζε σε απαγορευτικά ύψη το κόστος μεταφοράς, και αυτή θα ήταν στο Σαλάντι.
Αντε μάζεψε την πολιτική σου αναίδεια και το πολιτικό θράσος κυρία μου.
Πολιτικό Μυαλό είχαμε, πριν έρθεις στα μέρη μας. Δεν χρειαζόμαστε άλλο. Ισως βέβαια το έχει ανάγκη ο ΚαΜίζης.
Εϊναι ότι πρέπει για μια ‘ευπρεπή’ παρουσία σε κανένα σαλόνι για τσάϊ, καφέ, …
Οσο για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας, στην οποία επίσης αναφερθήκατε κ. Ταβουλαρέα, σας πρόλαβε, εδώ και χρόνια ο Αντ. Αθ. Αντωνόπουλος. Που με μία σειρά τριών ‘βαθυστόχαστων’ άρθρων, κατέληξε ότι το πρόβλημα της Ερμιονίδας είναι να μειώσει τον χρόνο της διαδρομής από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Και που οδήγησαν τον άλλο, τον ΚαΜίζη, να διαθέσει 50.000.000 δραχμές, πενήντα εκατομμύρια δραχμές, για προμελέτη των σηράγγων στο Μεγαλοβούνι και στο Κολιάκι! Αυτές που κρύβει τώρα! Αλλά θα τις δώσει, εκών άκων.
Σιγά – σιγά, είναι πολλά.
Και οι άλλοι παρευρισκόμενοι; Σύμβουλοι και μη;
Ακουγαν την κ. Ταβουλαρέα με περισσή πολιτική αναίδεια, σε επίσημη συνεδρίαση οργάνου του Δήμου, όπου παρευρισκόταν με επίσημη ιδιότητα, να βρίζει ένα χωριό, και, κανένας, δεν την ‘έβαλε στην θέση της’!
Παιδιά Φουρνιώτικα, ΝΤΡΟΠΗ. Δεν θα συνυπάρξουμε έτσι στον νέο Δήμο!
Μίλησε και ο Νίκος Παππάς, που μεταξύ άλλων, είπε:
 ‘ … είναι προφανές ότι πρέπει εδώ να δώσουμε σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος … εδώ έχουμε μια προϊστορία παλιά που παλέψαμε για το νταμάρι που θέλανε να φτιάξουνε στα όρια της Κοινότητάς μας και πραγματικά είχαμε τότε θετικά αποτελέσματα είχαμε καταφέρει να αποτρέψουμε αυτή την ενέργεια ’
Καλά τα λές Νίκο, αλλά κάπου μου τα χαλάς.
Να μιλά για περιβάλλον μια κυρία από τους Φούρνους, ένας σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Φούρνων, κλπ, και να εννοεί το περιβάλλον των Φούρνων, το καταλαβαίνω.
Να μιλάς όμως εσύ, πρώην νομαρχιακός και τώρα δημοτικός σύμβουλος, για το περιβάλλον, και να εννοείς πάλι το περιβάλλον των Φούρνων, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα, αγαπητέ Νίκο, δεν πάει!
Με τίποτα!
Το περιβάλλον, είναι περιβάλλον.
Δεν είναι πότε Κική, πότε Κοκό, πότε μας βολεύει, πότε δεν μας βολεύει, πότε μας συμφέρει, πότε δεν μας συμφέρει, με μια λέξη ΠΟΡΝΗ, για όποτε μας ‘γουστάρει’!
Και επί πλέον, αργά ή γρήγορα, παίρνει εκδίκηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου