Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Για τις ακτινοβολίες Σταύρο!

Το διάβασα στην ανάρτηση του Δαμαλίτη. Για τις σκέψεις και συζητήσεις του Δήμου για δημιουργία ευρυζωνικού δικτύου.  
Σωστή σκέψη και ΜΠΡΑΒΟ.
Εργο που θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες.
Όμως. Υπάρχουν και τα όμως!

Και απευθύνομαι σε σένα Σταύρο. Πρώτα στον Φυσικό και μετά στον αντιδήμαρχο.
Η περιοχή μας, από πλευράς ακτινιβολιών, πρέπει να είναι βεβαρυμμένη.  Λέω πρέπει γιατί δεν έχω δει μετρήσεις μέχρι τώρα.
Και από κεραίες, να φαν και οι κότες! Πέρα από αυτές στο Μεγαλοβούνι, θα αναφέρω μια κατάσταση, μεταξύ Δίδυμα-Σαλάντι, πουν την βλέπω τακτικότατα. Με κάθε επιφύλαξη.
Η Cosmote, για να καλύψει την περιοχή, έστησε μια κεραία ανάμεσα Δίδυμα-Σαλάντι, στην θέση Ντάρδιζα. Όταν πάει κανένας στο Σαλάντι από τα Δίδυμα, μόλις φθάσει στο σημείο που βλέπει το Σαλάντι, αν κοιτάξει δεξιά, θα την δει.
Στο ίδιο σημείο έχει στήσει και ο ΟΤΕ ένα κάτοπτρο. Ανακλά το σήμα, που παίρνει από το Κρανίδι, και το στέλνει στο ξενοδοχείο Σαλάντι. Οπου στο υπόγειό του έχει εγκαταστήσει μηχανήματα. Και από εκεί το σήμα, επίγεια πλέον, πάει σε όλο το Σαλάντι, για την σταθερή τηλεφωνία βέβαια.
Η Wind, από όσο ξέρω, καλύπτει το Σαλάντι, με σήμα από το Κρανίδι. Ενώ η Vodafone με σήμα από το Μεγαλοβούνι.
Σταύρο, ως Φυσικός, καταλαβαίνεις τι σημαίνουν αυτά.
Πέρα από τις κεραίες της τηλεόρασης στο Μεγαλοβούνι. Για τις οποίες δεν έχω ακούσει ποτέ να ρωτήθηκε ο Δήμος. Ούτε αν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη Νομοθεσία περί ‘πάρκων κεραιών’.
Αυτό που θέλω να πω Σταύρο είναι ότι, αν πάνω σε αυτή την κατάσταση, ο Δήμος αναπτύξει και το ευρυζωνικό δίκτυο τότε η ήδη βεβαρυμένη κατάσταση θα επιβαρυνθεί περισσότερο!
Δεν ξέρω τι λένε τα χαρτιά.
Που θα πρέπει να τα μαζέψεις όλα, σε έναν σχετικό φάκελο. Πόσες κεραίες έχουν εγκατασταθεί, τι ισχύ έχει η κάθε μια, ποιες έχουν άδεια ποιες όχι, ποιος ελέγχει την εγκατεστημένη ισχύ, κ.α.
Ως Φυσικός όμως γνωρίζεις άριστα ότι αυτό που μετράει είναι τι θα πουν οι μετρήσεις.
Που πρέπει να γίνουν, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Να δούμε που βρισκόμαστε.
Και μετά σχεδιάζουμε.
Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Να καλυφθεί η περιοχή με περισσότερες κεραίες, αλλά μικρότερης ισχύος η κάθε μια. Κάτι βέβαια που δεν θα αρέσει στα ‘κανάλια’, που θα σηκώσουν πόλεμο, πιθανότατα ανέντιμο.
Αλλά, η Δημοτική αρχή, εκτιμώ, ότι θα έχει όλο τον κόσμο μαζί της.
Και όταν λέμε μετρήσεις, εννοούμε από σωστά επιλεγμένο εργαστήριο.
Που δεν θα μπορεί να τις αμφισβητήσει κανείς. Γιατί, εκτιμώ, ότι τα πρώτα πυρά θα τα δεχθεί η αξιοπιστία τους.
Και ιδιαίτερη προσοχή σε Δίδυμα, Λουκαϊτι, Πελεή, Ράδο. Που βρίσκονται στα ριζώματα του Μεγαλοβουνιού, δεν έχουν καλή εξυπηρέτηση. 
Το ίδιο συμβαίνει και με το Σαλάντι, που δεν βρίσκεται μεν στα ριζώματα αλλά μεσολαβεί το Κέλμπεσι. Ενδεχομένως και άλλες περιοχές που δεν γνωρίζω.

Και για να κλείσω, πρώτα αξιόπιστες μετρήσεις Σταύρο και μετά ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου