Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η Προπαγάνδα του ΚαΜίζη


Διάβασα και εγώ στην ανάρτηση του Σ. Δαμαλίτη: Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας Δ. Καμιζή αύριο το πρωί στο δημοτικό κατάστημα Κρανιδίου όπου εδρεύει ο νέος Δήμος, θα συναντηθούν οι διαχειριστές ιστολογίων της περιοχής, να συζητήσουν την οργάνωση του Δήμου για την ηλεκτρονική ενημέρωση των δημοτών και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου πολίτη μέσω της ιστοσελίδας του.
 Μάλιστα.
Πρώτο να πω ότι τέτοια πρόσκληση δεν πήρα. Αλλά και να έπαιρνα δεν θα πήγαινα. Είμαι σταθερός σε αυτά που έγραψα, εδώ και εδώ.
Δεύτερο τι είναι blogger, ποιος είναι blogger, ποιος δεν είναι, ποιος το αποφασίζει και με ποια κριτήρια.
Τρίτο, σύμφωνα με την ανάρτηση του Δαμαλίτη, έστειλε πρόσκληση ο ΚαΜίζης. Σε ποιους όμως; Διαβάζω ότι και ο άλλος γείτονας δεν πήρε τέτοια πρόσκληση. Που και αυτός δεν στήριξε τον ΚαΜίζη με το ιστολόγιό του.
Γιατί ο Δαμαλίτης παραπλανά; Τι λόγους έχει;
Θα συζητήσουν, λέει,  ‘ … την ηλεκτρονική ενημέρωση των δημοτών και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη μέσω της ιστοσελίδας του’. (του Δήμου εννοεί).
Δηλαδή;
Τι σχέση έχουν οι Δαμαλίτης και Κατσαϊτης με την ενημέρωση του Δημότη; Ξέρουν τι θα πει αυτό το πράμα; Τι γνωρίζουν οι αγράμματοι περί τους Νόμους, τις Διαδικασίες και όλα τα άλλα ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που έχει αναλάβει ο νέος Δήμος; Και πόσο είναι σε θέση να ενημερώσουν έγκυρα, σωστά και υπεύθυνα τον Δημότη;
Αλλά και του Πολίτη. Που θα πει για την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας, την Οικονομία μας, τον Τουρισμό μας, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις, την Παιδεία,   ….
Για όλα αυτά θα μας ενημερώνουν ο Δαμαλίτης και ο Κατσαϊτης! Δυό άνθρωποι, που από τα κείμενά τους λείπουν η Γραμματική, η ορθογραφία και το συντακτικό της γλώσσας μας!
Εκτός βέβαια αν ο ΚαΜίζης θεωρεί ως ενημέρωση τα μισόλογα του Δαμαλίτη και τις μπούρδες του Κατσαϊτη!
Διαμαρτυρήθηκε ο γείτονας. Δεν τον κρίνω απλά επισημαίνω, με απλά λόγια, ότι έχουμε τα ίδια αλλά ανάποδα! Εχοντας μια σταθερή στάση σε αυτά τα θέματα (εδώ και εδώ), μπορώ τώρα να … κελαηδάω.
Και ξεφύτρωσε και ο Κατσαϊτης!
Να ‘εξηγήσει’ στον γείτονα ότι δεν κατάλαβε καλά! Μάλιστα! Με τόσο θράσος και τόση αναίδεια!
Γράφει:
‘ … Πιστευω ομως πως βιαζεσαι λιγο. Για να δουμε το επισημο καλεσμα το πλαισιο , που ακριβως θα ζητηθει η συμετοχη των ιστολογων και μετα εδω ειμαστε να κρινουμε.’.
Τι να δούμε ρε Κατσαϊτη! Σήμερα είναι η συνάντηση! Σε ηλίθιους απευθύνεσαι;
‘ … Ο κ Καμιζης δειχνει πως δεν σκοπευει να κανει αποκλεισμους  εξ αλλου ολοι οσοι θελουν πρεπει να αξιοποιηθουν αναλογα με τις δυνατοτητες τους.
Τι δεν σκοπεύει να κάνει αποκλεισμούς; Ηδη τους έκανε! Μας δουλεύεις; Και από την άλλη, εσύ, ο Δαμαλίτης και όλοι οι άλλοι που συντηρούμε ιστολόγια τι δουλειά έχουμε με όλη αυτή την ιστορία; Από μόνο του το γεγονός της διαχείρισης  ιστολογίου καθιστά κάποιον αρμόδιο και με δυνατότητες;  Ειδικά εσύ και ο Δαμαλίτης τι δυνατότητες έχετε για να συμμετάσχετε σε αυτή την ιστορία; Την ενημέρωση του Δημότη και του Πολίτη;  Υπάρχει συναίσθηση; Δεν μιλάμε για την προπαγάνδα του Δήμου. Για την ενημέρωση μιλάμε! Δεν μιλάμε για το ‘προφίλ’ του ΚαΜίζη. Για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του Δημότη μιλάμε. Και για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του νέου Δήμου!
‘ … Ο Σταματης Δαμαλιτης δεν δημοσιευει δελτια τυπου του Δημου Κρανιδιου προνομιακα , τον ξερουμε ολοι τον γειτονα και το μερακι του να τρεχει πισω απο τις ειδησεις και να τις παρουσιαζει. Αυτο κανει και σημερα. Και αν εχει καποιες δηλωσεις του νεου Δημαρχου και καποιες αποκλειστικοτητες ας του δωσουμε αυτο το δικαιωμα.Εξ αλλου εχει συνηθισει απο την προηγουμενη δημοτικη αρχη να δημοσιοποιει τα του Δημου μας.(του Κρανιδιου εννοω γιατι στην Ερμιονη ηταν μαυρο προβατο)’.
Αν δεν είχες γράψει όσα έγραψες τότε θα έλεγα ναι. Τώρα όμως όχι! Γιατί όλα αυτά αναδεικνύουν μια τσογλανοειδή συμπεριφορά με μοναδικό στόχο το βόλεμα με το απόλυτο τίποτα. Και τις μπούρδες για οικολογικές εναλλακτικές πρωτοβουλίες κλπ για αυτούς που τα χάφτουν. Στα ξανάγραψα. Επίσης γιατί να δώσουμε αυτό το δικαίωμα, ή γιατί έχει δικαίωμα να έχει αυτό το δικαίωμα ο Δαμαλίτης; Και εσύ ποιος είσαι που θέλεις να μοιράζεις τέτοια δικαιώματα;
‘ … Το ιστολογιο του Δημου μας πρεπει να ειναι το πρωτο που θα αναρτα δελτια τυπου ανακοινωσεις ειδησεις για εκδηλωσεις γενικωτερα τοπικες ειδησεις και ολα οσα ο νομος οριζει (δημοτικα συμβουλια αποφασεις κλπ) Πρεπει ακομα να εχει σελιδες για την ιστορια, τον Αθλητισμο, την οικονομια την κοινωνια.’
Αυτά που γράφεις και άλλα τόσα και άλλα, και άλλα … πρέπει να έχει. Οι ιστολόγοι όμως, με μόνο κριτήριο την διαχείριση ενός ιστολογίου από πού ως που είναι οι κατάλληλοι να τα υλοποιήσουν; Και ιδιαίτερα εσύ και ο Δαμαλίτης οι παντελώς άσχετοι και αγράμματοι περί τα θέματα αυτά;
‘ … Να εχει μελετες  για διαφορα θεματα και να ανοιγει την συζητηση σε σημερινα προβληματα .Να εχει φορουμ συζητησεων να κανει δικτυακα δημοψηφισματα  να εχει ζωντανες αναμεταδοσεις των Δημοτικων συμβουλιων. Να λοιπον διαφοροι τομεις που μπορουμε να βοηθησουμε.’.
Και άλλα εκατό μπορώ να σου γράψω. Όμως εσύ και ο Δαμαλίτης, επαναλαμβάνω οι παντελώς άσχετοι και αγράμματοι με το θέμα, τι δουλειά έχετε με αυτά;
Γνωρίζεις το θα πει μελέτη; Ποιος μπορεί να την κάνει; Και φυσικά δεν μιλάμε για μπουρδολογία. Μιλάμε για μελέτες που πάνω τους θα στηριχθούν η οικονομία, ο πολιτισμός και η ΖΩΗ στον Δήμο μας; Ξέρεις τι είναι; Ξέρεις τα προβλήματα του τόπου; Μήπως γνωρίζεις την τεχνολογία για ζωντανές αναμεταδόσεις των συνεδριάσεων; Τίποτα δεν ξέρεις από αυτά! Και επομένως, ‘που πας ρε Καραμήτρο’;
‘ … Κατα την γνωμη μου χρειαζεται ενας υπευθυνος απο την πλευρα του Δημου (που εχει και την ποινικη και πολιτικη ευθυνη για οσα δημοσιευονται) που να εγκρινει τα κειμενα,(και τον τροπο που γραφωνται-οχι βρισιες κλπ) να συντονιζει τις συμμετοχες,  να μοιραζει δουλειες .Τωρα αν τα κειμενα θα υπογραφωνται απο τους συντακτες η οχι ειναι κατα την γνωμη μου δευτερευον. Ετσι κι αλλιως θα μπαινουν κατω απο την ομπρελλα του Δημου.’.
Πρώτον τα κείμενα θέλουν και ορθογραφία! Δεύτερο σου έχει υποσχεθεί θέση ο ΚαΜίζης; Και θέση περιωπής; Λογοκριτής! Μόνο σε κάτι τύπους με συμπεριφορές και απόψεις σαν τις δικές σου θα μπορούσε να  απευθυνθεί για τέτοιες δουλειές. Αν είναι έτσι, σας την χαρίζω. Θα είσαι ο πλέον βολικός ‘αντιπαλος’!
Και μια απάντηση στα όσα γράφεις για βρισιές, αγένειες κλπ. Η αναφορά σε καταστάσεις και γεγονότα με το όνομά τους, χωρίς περιστροφές, δεν είναι βρισιές, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ! Σου αρέσει δεν σου αρέσει. Βρισιές και αγένεια, φτύσιμο κυριολεκτικά, είναι τα όσα εσύ γράφεις. Φυσικά καμία αντίδραση στα όσα έγραψε ή ανάρτησε ο Δαμαλίτης για τον Λεμπέση, ιδιαίτερα με τις φωτογραφίες! Ούτε στα άλλα του Εικονοσκόπιου! Μόνον όταν η αλήθεια χτυπά στόχο τα θυμόμαστε όλα αυτά!
‘ … Μην φαγωθουμε μεταξυ μας αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος. Στο παρελθον εχουμε διαφωνησει πολλες φορες αλλα αυτο δεν μας εμποδισε να εκτιμαμε ο ενας την δουλεια και το μερακι του αλλου.’
Σωστά, φτάνει να σε αποδεχθούμε ως υπεύθυνο λογοκριτή και υπεύθυνο διαφώτισης και προπαγάνδας!
Και για να σοβαρευτούμε αγαπητέ επισκέπτη.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Για αυτό τον λόγο και η εκτενής αναφορά μου σε αυτό. Το ιστολόγιο του Δήμου θα αποτελεί από δω και πέρα σοβαρό εργαλείο δουλειάς και ενημέρωσης για μια σειρά πραγμάτων, ιδιαίτερα σοβαρών. Με μια λέξη από την σωστή λειτουργία του θα εξαρτάται μεγάλο μέρος της ΖΩΗΣ μας από δω και πέρα. Δεν είναι τα δελτία τύπου του Δήμου και οι διάφορες αμπελοφιλοσοφίες.
Και η πρώτη προσέγγιση του ΚαΜίζη είναι απελπιστικά απογοητευτική.
Αλλά είναι και κάτι άλλο, εξ ίσου σοβαρό. Η ιστορία με αυτά τα δύο ιστολόγια είναι παλιά. Ξεκίνησε πρώτα με τον Κατσαϊτη. Τα είχα επισημάνει εδώ. Επιβεβαιώθηκαν με την προσπάθεια υποψηφιότητας της γυναίκας του. Τώρα διαπιστώνω ότι τότε ήμουν πολύ ευγενικός μαζί τους. Ακολούθησε ο Δαμαλίτης. Όταν δεν τα βρήκαν Λεμπέσης-ΚαΜίζης και ο Δαμαλίτης στήριξε τον ΚαΜίζη.
Και οι δύο όμως είχαν αναπτύξει μια προσπάθεια ανάδειξής τους σε κάτι σαν Μπόμπολας-Λαμπράκης της περιοχής μας. Δεν ήταν τυχαίες οι απαξιωτικές αναφορές στα ιστολόγια που αναρτούσαν κείμενα του Βασίλη Γκάτσου. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι τους κανόνες διαχείρισης των δικών τους blogs προσπαθούσαν να τους περάσουν ως κοινά αποδεκτούς κανόνες. Με απαξιωτική αναφορά σε όσους δεν τους τηρούσαν!
Τελευταία έκφραση αυτής της πορείας το πρόσφατο  σχόλιο του Π. Δερματά. Το φιλοξένησε ο Δαμαλίτης. Ο Κατσαϊτης όμως την ‘βγήκε’ στον Δαμαλίτη γιατί το φιλοξένησε! Τέτοιος τραμπουκισμός. Φυσικά καμία προσπάθεια να απαντήσει στον Παναγιώτη. Εκεί θέλει κότσια γιατί έχει αντίλογο!
Ασε τις μεταξύ τους ‘φιλοφρονήσεις’. Ο δημοσιογράφος μας, κ.α. Λες και είχαν πιάσει ….
Για τέτοιες λογικές και συμπεριφορές μιλάμε!
Αυτό το ‘σκηνικό’ προσπαθεί να αξιοποιήσει τώρα ο ΚαΜίζης. Με απλά λόγια προσπαθεί να ‘μαζέψει’ τα ιστολόγια. Προσπαθεί με άλλα λόγια να κάνει το ίδιο που προσπάθησε να κάνει ο Σφυρίς με το didyma.gr αλλά με άλλο τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για βαθύ ΠΑΣΟΚ, για καθεστώς ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε εδώ και που στέλεχός του για την περιοχή μας ήταν και είναι ο ΚαΜίζης.
Γιατί ο ΚαΜίζης, αν ήθελε να φτιάξει ένα σωστό ιστολόγιο για τον Δήμο, ξέρει τι πρέπει να κάνει.
Τελειώνοντας αυτό το σχόλιο είδα το σχόλιο της κ. Αλεβίζου. Περιγράφει πολύ καλά αυτό που θέλει να προλάβει ο ΚαΜίζης. Πολύ καλλίτερα από μένα. Ελπίζω η κ. Αλεβίζου να μην τα ‘μαζέψει’ όπως την άλλη φορά με τα σκουπίδια.
Και μια αναφορά σε αυτό το ιστολόγιο.
Είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια παρουσίασης μου ως ανθρώπου που δεν ξέρει τι θέλει, που τα βάζει με όλους, τους βρίζει όλους  κλπ. Η απάντησή μου είναι απλή. Δεν είμαι με κανέναν. Γιατί μπορώ να μην είμαι με κανέναν.
Είμαι με τον τόπο μου και τα προβλήματά του. Μαζί με όποιον τα αντιμετωπίζει σωστά, απέναντι σε όποιον τα αντιμετωπίζει λάθος. Και επειδή το σωστό και το λάθος είναι έννοιες σχετικές διευκρινίζω ότι σωστό εννοώ να τηρούνται όλες οι θεσμοθετημένες, νόμιμες, δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Και ό,τι αυτές βγάλουν.
Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ισχύουν όσα έχω γράψει εδώ.

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για τα όποια προβλήματα του κειμένου. Γράφτηκε βιαστικά, ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που θέλω να πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου