Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η Γιώτα μίλησε! Αλλά δεν μίλησε για την πολεοδόμηση της έκτασης της ΜΕΛΦΑ Α.Ε.


Αφού είδαμε για ποια θέματα μίλησε η αυτοαποκαλούμενη τοπική αντιδήμαρχος Διδύμου Γιώτα Σαμπάνη-Μπάρδη, ας δούμε για ποια δεν μίλησε.
Θέματα για τα οποία δεν γνωρίζω να έχει μιλήσει μέχρι τώρα.
Δεν μίλησε για την μη αξιοποίηση της δυνατότητας του Δήμου να προσφύγει στο ΣτΕ και να απαιτήσει πολεοδόμηση της έκτασης της ΜΕΛΦΑ στο Σαλάντι, κάπου 1.000 στρέμματα!

Σε απλά ελληνικά το ΣτΕ έχει πει με την 2657/2007  απόφασή του, βλέπε και εδώ, ότι η οικοδόμηση σε μεγάλες εκτάσεις, όπως αυτή της ΜΕΛΦΑ που είναι κάπου 960 στρέμματα, το πρώην κτήμα Γ. Α. Αντωνόπουλου, δεν είναι δυνατή με όρους δόμησης εκτός σχεδίου, πρέπει να πολεοδομηθούν, να φτιάξουν σχέδιο δηλαδή.
Με την πολεοδόμηση της έκτασής της τώρα η ΜΕΛΦΑ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη, από την Πολεοδομική Νομοθεσία, να αφήσει δρόμους, να αφήσει κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, να αφήσει ΠΑΡΑΛΙΑ με πλάτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό των 10 μέτρων και να αφήσει δρόμους προς την θάλασσα πολύ περισσότερους αλλά και πολύ πιο άνετους από τα τέσσερα μονοπάτια που λέει η 294/13.12.2005 απόφαση του Δ.Σ. και τα οποία η αυτοαποκαλούμενη τοπική αντιδήμαρχος Διδύμου κάνει ‘αγώνα’ να κατοχυρώσει και Νομικά!
Σε ακόμη πιο αλά ελληνικά, δεν μπορεί η αυτοαποκαλούμενη τοπική αντιδήμαρχος Διδύμου να αδιαφορεί για τέτοιας έκτασης και σημασίας δικαιώματα Δήμου και Δημοτών και να προσπαθεί να εμφανίζει εαυτήν ως αγωνίστρια τέτοιων δικαιωμάτων με την διεκδίκηση τεσσάρων μονοπατιών.
Τους λόγους αυτών των πολιτικών επιλογών, δεν τους γνωρίζω.
Μπορεί να υποθέσει  κανείς άγνοια, αδιαφορία ακόμη και σκοπιμότητες.
Ας τους εξηγήσει η ίδια, ως οφείλει.
Αυτό όμως που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι η εμφανής αδράνεια μπροστά σε σημαντικά συμφέροντα Δήμου και Δημοτών.
Με ταυτόχρονη προσπάθεια επίδειξης ‘αγώνα’ και ‘ενδιαφέροντος’ για πολύ λιγότερης σημασίας συμφέροντα Δήμου και Δημοτών, κοινώς ΔΟΥΛΕΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου