Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα Σφαγεία από άλλη ματιά


Των Διδύμων

Αφού είναι δημοτικά και αφού σχεδιάστηκαν από Κοινότητα και εν συνεχεία από Δήμο για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, δεν είναι δυνατόν η τεχνο-οικονομική τους μελέτη να καταδείκνυε ότι θα έχουν σίγουρα παθητικό και θα πάνε για φούντο. Κάποιοι χρηματοδότησαν τα Σφαγεία και κάποιοι έπεισαν τους χρηματοδότες ότι θα είναι κερδοφόρα και αποδοτικά. Δηλαδή, για παράδειγμα, να γράφουν ότι το μισό σφαγείο είναι για βοοειδή, οπότε τόσα θα είναι τα κέρδη, όταν όμως θαέχουμε βοοειδή στην Ερμιονίδα.

Γιατί δεν τα αναλαμβάνει ιδιωτικώς ο Δήμαρχος με οποιουσδήποτε από τους εκάστοτε συμβούλους του Δήμου Κρανιδίου, να τα λειτουργήσουν με δικά τους λεφτά; Δωρεάν θα τα πάρουνε, θα βάλουνε λίγα λεφτά και έναν υπεύθυνο (μπορεί να είναι και εθελοντής) να προσλάβει κόσμο και να τα λειτουργήσει, και αυτοί ως μέτοχοι θα παίρνουν τα καπιταλιστικά κέρδη, έτσι όπως τα είχαν αρχικά προϋπολογίσει.
Αν δεν κάνω λάθος, είχα διαβάσει παλιά και για μια ατασθαλία περί την οικονομική διαχείριση των Σφαγείων, για κάποια χρήματα που δόθηκαν για τη λειτουργία τους.
Όποιος θυμάται, ας μας τα γράψει και κυρίως τί έγινε αυτή η υπόθεση.
Όσο για την προθεσμία των 15 ημερών για να υποβάλουν πρόταση οι ενώσεις των κτηνοτρόφων μάλλον πέρασε. Τώρα που έρχεται η σειρά των ιδιωτών να υποβάλλουν προτάσεις, ευκαιρία είναι.
Θα αποδειχθεί έτσι ότι ένας σοσιαλιστικός δήμος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και κερδοφόρα έστω και μία επιχείρηση.
Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ελπίζω να μην σε ενοχλεί Βασίλη να γράψω εδώ όσα θέλω με αφορμή το παραπάνω σχόλιό σου. Πάντα, αν έχω να πω κάτι σε κάποιο σχόλιο το λέω σε άλλο, δικό μου.
Εδώ θεωρώ ότι όλα μαζί δίνουν καλλίτερα την εικόνα.
  1.  Η διάθεση των 3/5 της δυναμικότητας των Σφαγείων για σφαγή Βοοειδών έγινε από τον ΚαΜίζη, στην πρώτη οκταετία. Η επιλογή αυτή στην συνέχεια απεδείχθη καταστροφική για την πορεία των Σφαγείων.
  2. Ατασθαλίες υπήρξαν. Θα αναφερθώ σε δύο. Στην πρώτη χρονικά ‘αφαιρέθηκαν’ χρήματα από το ταμείο! Γνωρίζω αρκετά αλλά ούτε θέλω ούτε μπορώ να γράψω περισσότερα. Το θέμα, εδώ και χρόνια, είναι σε εξέλιξη στην Δικαιοσύνη. Θα γράψω όμως ότι δεν έγινε από εκπρόσωπο των Κτηνοτρόφων. Να γράψω ακόμη ότι την ευθύνη της επιλογής των προσώπων της Διοίκησης την είχε πάντα ο εκάστοτε Δήμαρχος.
  3. Τα σχόλια  των ημερών αυτών σε αυτό το blog, είναι όλα στην ετικέτα Σφαγεία, τα οποία προκάλεσαν από την πλευρά μου άλλα σχόλια, και αυτά στην ίδια ετικέτα, είχαν αυτό το γεγονός ως αφορμή. ‘Έστρωναν’ τον δρόμο από τότε τα παιδιά. Αυτά τα ολίγα και ως διευκρίνιση αλλά και απάντηση σε όσους με ‘μαλώνουν’ γιατί ‘ασχολούμαι με τίποτα αυτών των κυρίων’.
  4. 4.     Η δεύτερη, χρονικά, ατασθαλία είναι αυτή που όλοι παρακολουθήσαμε κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί εμφανίστηκε ο τ.σ. Κων. Σπανός να έχει βάλει από την τσέπη του αν θυμάμαι καλά κάποιο ποσό της τάξεως των 60.000 ευρώ, και να θέλει να τα πάρει από τον Δήμο. Εδώ να διευκρινίσω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ως ατασθαλία, δεν εννοώ με κανένα τρόπο ‘αφαίρεση’ χρημάτων’ από το ταμείο. Ξεκάθαρα πράγματα. Ατασθαλία για μένα εδώ είναι ο τρόπος διαχείρισης, αρτζι μπούρτζι και λουλάς …
  5. Σε ό,τι αφορά τώρα τα πρόσφατα. Το Δ.Σ. ζήτησε από τους Κτηνοτρόφους, μέσα σε 15 μέρες, να απαντήσουν αν θέλουν να αναλάβουν αυτοί τα Σφαγεία. Από όσο γνωρίζω και ο πλέον ‘γρήγορος’ επιχειρηματίας θα αδυνατούσε σε τόσο λίγες μέρες να κάνει τους ελέγχους και τους λογαριασμούς του και να δώσει απάντηση.
  6. Θα θυμάσαι Βασίλη την απόλυτη άρνηση του εκκαθαριστή-αμπελοφιλόσοφου να κάνει έστω την ελάχιστη ενημέρωση για την πορεία των Σφαγείων.
  7. Και καλά εσύ και εγώ. Αντε! Οι ενδιαφερόμενοι; Κτηνοτρόφοι, Κρεοπώλες, Εστιάτορες, Ξενοδόχοι κλπ,  γιατί; Χάθηκε μέσα στον ένα χρόνο που είναι εκεί και μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς του και της ‘αριστερής του μύησης’  να κάνει κάποιες συζητήσεις. Ποια η παραγωγή, ποιοτικά και ποσοτικά, πια η κατανάλωση όπως την καταγράφουν κρεοπωλεία και εστιατόρια, πια τα κοστολόγια. Και να βρεθεί αν συμφέρει η λειτουργία των σφαγείων, με αμοιβαία ωφέλεια, ή συμφέρει η ‘εισαγωγή’ κρέατος από ‘έξω’.
  8. Για μένα υπήρξε μεθόδευση για το κλείσιμο. Και να επαναλάβω ότι η τελευταία ανάρτηση ‘ ‘Ήγγικεν η ώρα της κρίσεως για τους κτηνοτρόφους της Ερμιονίδας και λοιπούς κινωνικούς εταίρους του χώρου... γιατί και οι κρίνοντες, κρίνονται…!! ….. αποτελεί ‘προφητεία’ για το τι θα συμβεί και το τι θα ειπωθεί.
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου