Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Από τα Δίδυμα


Στις  18 Φεβρουαρίου 2012 έγινε στήν τοπική κοινότητα Διδύμων παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Γεωργίου Βουτσίνου με θέμα ΔΙΔΥΜΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον και υπήρξε πληθώρα παρευρισκομένων. 


Ο συγγραφέας ανέλυσε το περιεχόμενο του βιβλίου του δίνοντας έμφαση σε μάχες , πρόσωπα και γεγονότα απο την πολεμική ζωή και όχι μόνο. Στην διαδικασία αυτή παραβρέθηκαν οι τοπικοί φορείς, ιερείς , η χορωδία που με ύμνους έκανε το κλείσιμο της τελετής, δάσκαλοι και καθηγητές Διδυμιώτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι.
 Επιπλέον ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την έκδοση του συγγράμματος με έξοδα του Δήμου. Απο την τοπική κοινότητα προσφέρθηκαν παραδοσιακά Διδυμιώτικα εδέσματα.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μετά απο πολλά χρόνια την 19η Φεβρουαρίου το ΔΙΔΥΜΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ από το Τοπικό διαμέρισμα με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Διδύμων και του Συλλόγου Διόσκουροι, με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ερμιονίδας και την παραχώρηση των στολών της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο-Χελίου και του πρόεδρου κ. Κόκκαλη.
Στην παρέλαση υπήρχαν άρματα και ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο με τραγούδια και κέφι που κορυφώθηκε στην πλατεία του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου