Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αχ ρε Σταμάτη!

Τώρα στεναχωρήθηκα. Που σε απογοήτευσα! Τάχω βάψει μαύρα. Εχω βάλει όλα τα γατιά μου να κλαίνε! Και πως σε νοιώθω!
Σαν στυμμένη λεμονόκουπα μου μοιάζεις.  Αδειασμένος από τον ΚαΜίζη, κανένα θέμα, μόνο με τον Μπροδήμα, τον Γκάτσο και τις συντοπίτισσες σου! Που είναι τα μεγαλεία!
Ενώ ο άλλος; Γράφει ο …., σκέφτεται ο …. αναρωτιέται ο …. , χέζει ο …., κλάνει ο … ,
Τα θυμάσαι; Και τώρα βλέπεις ο αχάριστος;
Και μεγαλεία ε!
Σου την έχω στην γωνία με την μήνυση στο χέρι γράφει! Αλλά;
Γράφτου τι να την κάνει την μήνυση και το χέρι μαζί.
Αμ το άλλο; Το τηλέφωνό μου είναι στον Δήμο! Αλλά!
Ακου τι θα κάνεις.
Πρώτο θα τον περιφρονήσεις. Θα σου έρθει σύντομα κλαίγοντας, αλλά εσύ βράχος. Να τα είχες σκεφθεί νωρίτερα θα του πεις!
Μετά θα πας στον Λεμπέση. Θα τον βρεις και θα του πεις τον πόνο σου. Όχι, ούτε θα σε βρίσει ούτε θα σε καρπαζώσει. Θα σε καταλάβει! Είναι μεγάλη καρδιά. Θα του πεις τον πόνο σου, θα κλάψεις στον ώμο του.
Και μετά, ξαλαφρωμένος και δυναμωμένος:
Πρώτο θα πας στον Δήμο. Και θα ζητήσεις την υπ. αριθμ. 41/9.8.2006, α.π. 6699, Αδεια Κινητής Καντίνας. ΟΛΗ.
Να φαίνονται δηλαδή ποιος την υπέγραψε, πότε, κρίσιμη η ημερομηνία, το όνομα του μηχανικού, η υπεύθυνη δήλωσή του, σφραγίδα και υπογραφή, το όνομα για το οποίο χορηγήθηκε, η αιτιολογία και κυρίως ο χώρος εγκατάστασης. ΟΛΑ.
Δεύτερο θα πας στο Α.Τ. Κρανιδίου. Εκεί θα ζητήσεις αντίγραφο του 9009/20/483/25.8.2006 εγγράφου. Πρόκειται για κάποια καταγγελία. Θα ζητήσεις το έγγραφο αυτό αλλά και τις ενέργειες της υπηρεσίας που ακολούθησαν την καταγγελία αυτή.
Τρίτο θα πας στην Πολεοδομία. Ναι στην Δημαράκη. Εκεί θα ψάξεις να βρεις την καταγγελία που έκανε το ίδιο πρόσωπο την ίδια μέρα, αλλά στην Νομαρχία. Σίγουρα, λόγω αρμοδιότητας έχει διαβιβασθεί στο Κρανίδι.
Δεν γνωρίζω αριθμό πρωτοκόλλου αλλά, αν από το Α.Τ. Κρανιδίου γνωρίζεις ημερομηνία και όνομα υπογράφοντος, εύκολα θα το βρεις στο αρχείο της Πολεοδομίας. Θα ζητήσεις αντίγραφο αλλά και τις ενέργειες της Υπηρεσίας που ακολούθησαν.
Τέταρτο, θα πας στον Δήμο. Το ίδιο πρόσωπο, την ίδια μέρα, 25.8.2006,  έκανε την ίδια καταγγελία και στον Δήμο. Θα πάρεις και το έγγραφο αλλά θα ρωτήσεις για τις ενέργειες του Δήμου που ακολούθησαν.
Πέμπτο θα πας στην ΔΕΗ. Με όλα αυτά τα χαρτιά. Και θα ρωτήσεις αν ηλεκτροδοτήθηκε η συγκεκριμένη καντίνα και από πότε μέχρι πότε. Και γιατί διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Με χαρτιά έτσι; Πριν πας όμως εκεί θα έχεις φροντίσει να μάθεις, για τις ημέρες αυτές, ποιος ήταν Δήμαρχος, ποιος Αντιδήμαρχος, που εργαζόταν, ποιος ήταν ο προϊστάμενος της ΔΕΗ στο Κρανίδι τότε και ποια η πολιτική τους σχέση με τον Δήμο τότε.
Εκτο θα πας στον π. Γκίκα, στην κάτω Παναγία. Είναι κάτι σαν εκπρόσωπος του Δεσπότη στην Ερμιονίδα. Και θα τον ρωτήσεις πως έγινε και το ξωκλήσι του Αγιο Καρτέρη έδινε ρεύμα στην συγκεκριμένη καντίνα. Ηταν κάτι το επιτρεπτό, νόμιμο, έγινε με χαρτιά κλπ. Ισως σε στείλει στον π. Κοσμά στα Δίδυμα.
Τέλος πάντων μεγάλο παιδί είσαι, ‘έμπειρος ρεπόρτερ’, σκέψου και κάτι μόνος σου!
Και μια ‘εξήγα’ έτσι. Ότι βρεις ‘μαζικό’. Όχι ‘μοναχοφάης’! Εσύ θα βάλεις τον κόπο να τα βρεις αλλά κει εγώ έβαλα κόπο να βρω τις πληροφορίες που σου γράφω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου