Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Αντιδήμαρχος Γιώτα Σαμπάνη-Μπάρδη.

ΜΕΓΑ θέμα προέκυψε στον Δήμο μας με την αντιδήμαρχο Γιώτα Σαμπάνη-Μπάρδη. Θέμα που ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8.3.2011, παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Και, προφανώς,  οι εξελίξεις δεν μπορούν, για την ώρα, να προβλεφθούν.
Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά.
Το θέμα ξεκίνησε με μία ηλεκτρονική επιστολή κάποιων που υπογράφουν σαν  ‘Ενεργοί Πολίτες Διδύμων’. Χωρίς βέβαια να αποκαλύπτουν τα ονόματά τους.
Την επιστολή αυτή την ανάρτησε μόνο το blog ‘Η Ερμιονίδα μας’, έχοντας αφαιρέσει κάποιο σημείο
Αργότερα, ως αποτέλεσμα κάποιων αντιδράσεων, το ίδιο blog την ‘κατέβασε’ ζητώντας συγνώμη από την αντιδήμαρχο για την αναστάτωση που προκάλεσε.
Οι  γνωστοί ‘σωστοί’ ιστολόγοι, Δαμαλίτης, Κατσαϊτης και Ιχνηλάτης, βρήκαν ευκαιρία να αναπτύξουν την δεοντολογία τους. Καμία προσπάθεια να ‘ψάξουν’ λίγο το θέμα, ή να διατυπώσουν κάποιες ερωτήσεις ή/και προβληματισμούς.
Ενδεικτικά, εδώ, εδώ, εδώ, ΕΔΩ, εδώ, εδώ, και εδώ. Αλλά και εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.
Παιδιά, το θέμα μόλις άρχισε! Να δούμε τι θα πει και η Δικαιοσύνη! Λίγη υπομονή!
Ιδιαίτερα εσύ Ιχνηλάτη, κράτα τα νομικά μαθήματα, ίσως χρειασθούν στην συνέχεια.
Που ξέρεις, έχει ο καιρός γυρίσματα.
Ο ΚαΜίζης έγραψε στο blog άλλη μία φορά τις γνωστές μπούρδες του, η ίδια η αντιδήμαρχος απάντησε με ανακοίνωση διάψευση, έτσι την λέει. Της ανακοίνωσης αυτής προηγήθηκε άλλη ανακοίνωση της ίδιας αλλά και ‘προετοιμασία’ από τον Δαμαλίτη.
Το μήνυμα αυτό έφτασε και σε αυτό το blog. Όπως και παραπομπή της σχετικής ανάρτησης στο blog του ΚαΜίζη. Δεν έφθασε η ανακοίνωση της αντιδημάρχου.
Κατά πάγια τακτική δεν έκανα καμία αναφορά. Τα είπα μια φορά με τους Αυτόνομους Πολίτες, τελείωσα.
Η επιστολή των ‘Ενεργών Πολιτών Διδύμων’, όπως προκύπτει από τις παραπάνω παραπομπές, κάνει αναφορά σε τέσσερα θέματα.
Κάνει αναφορά για ύπαρξη παράνομου χώρου φύλαξης αμνοεριφίων και μοσχαριών. Ο σύζυγος της αντιδημάχου, Νίκος Μπάρδης,κρεοπώλης,  δήλωσε, σύμφωνα με τον Δαμαλίτη, ότι για την λειτουργία αυτού του χώρου, υπάρχει άδεια.
Δεύτερη αναφορά σε κάποια  Μπουγάδα. Χωρίς να λένε κάτι παραπάνω.
Και Τρίτη στην καντίνα. Κάτι για αυθαίρετη κατασκευή και τέτοια.
Στο 8ο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιδήμαρχος ανακοίνωσεότι προσφεύγει στην Δικαιοσύνη. Είχε την απόλυτη κάλυψη του ΚαΜίζη, αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Με πρώτο τον Νίκο Παππά που πρότεινε και την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης - αγανάκτησης.
Η ανακοίνωση της αντιδημάρχου εδώ, στην 8η συνεδρίαση, στην αρχή. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Νίκος Παππάς.
Στην συνέχεια η ίδια η αντιδήμαρχος Γιώτα Σαμπάνη – Μπάρδη έστειλε σε όλα τα blogs, αν κατάλαβα καλά, ανακοίνωση, απόσπασμα εφημερίδας.
Ο Δαμαλίτης όμως στην συνέχεια ανάρτησε ένα ακόμη σχόλιο.
Στα όσα αφορούν εμένα θα απαντήσω, όπως του αξίζει. Ομως εδώ, επισημαίνω τις επιφυλάξεις που διατυπώνει, για το αν η αντιδήμαρχος θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη και επίσης την αναφορά στο ενδεχόμενο οι ‘Ενεργοί Πολίτες Διδύμων’ να μπορέσουν να αποδείξουν την αλήθεια των όσων αναφέρουν.
Την συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε. Εκτιμώ ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Υ.Γ.
Στον γείτονα, που σταμάτησε την λειτουργία του blog ‘Η Ερμιονίδα μας’ , διαγράφοντάς το, έχω να πω τα εξής.
Δεν γνωριζόμαστε, αλλά η απόφασή σου είναι λάθος. Εστω και αν αυτή η ιστορία ήταν αφορμή και όχι αιτία.
Λάθος,  μετά από τόση και τέτοια παρουσία, να φύγεις από τον χώρο με αυτή την υστεροφημία,, εδώ. Δεν σου αξίζει.
Και το παιγνίδι δεν έχει χοντρύνει ακόμη. Ακόμη ‘παίζουμε’. Και αλίμονό μας αν ‘χτυπάνε’ τα πόδια τα σωστά ιστολόγια, και εμείς το βάζουμε στα πόδια.
Δες τι έγινε με τον Γιάννη τον Ρόζο. Έγραψε κάποια πράγματα και του ‘όρμησαν’ δύο από τα τρία ‘σωστά’ blogs. Δίνοντας το μήνυμα, μόνο εμείς μιλάμε και κανένας άλλος!
Ξανασκέψου το, δεν σου αξίζει και δεν μας αξίζει. Και ‘ψάξτο’ λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου