Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΟΕΡ Ι

Για τα σκουπίδια και πάλι ο λόγος.
Πολλοί λένε ότι είναι χρυσός. Και πρέπει να είναι.
Σκοπός αυτού του σχολίου είναι να θέσει κάποιον προβληματισμό, συνολικό, γύρο από το θέμα.
Μήπως και αρχίσουμε και καταλαβαίνουμε τι ‘παίζει’ και να σταματήσουν να μας δουλεύουν ‘ψιλό γαζί’. Ολοι! Ηγέτες, υποψήφιοι, Οικολόγοι, Οικολογούντες, ….
Γιατί, σοβαρή παρουσίαση του θέματος δεν έχω δει, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Σοβαρολογείτε ότι δεν έχετε δει σοβαρή παρουσίαση του Θέματος ?
Με το συμπάθειο, αλλά ΤΩΡΑ κ. Μπροδήμα ? Τον Μάρτη του 09 έγινε μια Ημερίδα για αυτό ακριβώς το Θέμα στο Κρανίδι. Δεν διαβάσατε ? Από τότε και αφού τοποθετήθηκαν σχεδόν ΟΛΟΙ  ούτως η άλλως με συγκεκριμένες θέσεις ακολούθησαν μια σειρά από γεγονότα ( η εγκατάσταση του Δεματοποιητή στο χωριό σας, η Αυτοψία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα Δίδυμα και η αξιοποίηση της ΜΠΕ από εμάς, η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κρανιδίου στα Δίδυμα μετά από δική μας απαίτηση ) και για να μην σας κουράσω τελευταία, η Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ από τους Λουκάτο/ Χατζημιχάλη και η τοποθέτηση μας, δεν τα μάθατε ?
Ανταπάντηση
Εγώ αν σοβαρολογώ, ή εσεις κ. Σταματάκη;
Πράγματι η ΠΑΠΟΕΡ έχει κάνει όσα λέτε και άλλα τα οποία, υποθέτω, ο χώρος δεν επιτρέπει να γίνει αναφορά. Πράγματα απόλυτα θεμιτά και επιθυμητά. Με κάθε ειλικρίνεια.
Όμως:
Από πού ως που η ημερίδα της ΠΑΠΟΕΡ αποτελεί βάση συζήτησης για το θέμα των απορριμμάτων; Ποιοι μαζεύτηκαν εκεί, ποιοι ήταν ποιος τους επέλεξε; Και άλλα πολλά ερωτήματα.
Κάνατε αυτοψία! Ε, κι ύστερα; Ποιοι είσαστε; Τι σχέση έχετε με το θέμα; Εχετε κάποια αρμοδιότητα;
Ετσι θα πορευτούμε κ. Σταματάκη. Με τις ημερίδες και τις αυτοψίες της ΠΑΠΟΕΡ; Η δική μου απάντηση είναι ΟΧΙ. Δήμοι και Περιφέρειες θα πορευτούν με όσα η Πολιτεία λέει με την βοήθεια των αρμοδίως θεσμοθετημένων οργάνων.
Αυτά μετράνε!
Η ύπαρξη και η λειτουργία της ΠΑΠΟΕΡ, και την κάθε ΠΑΠΟΕΡ, είναι απόλυτα θεμιτή και επιθυμητή, με κάθε ειλικρίνεια, το επαναλαμβάνω.
Αλλά έπεται!
Δεν προηγείται!
Για να είμαστε σοβαροί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου