Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με την ανάρτηση: «Οι εκλογές πέρασαν, τα σκουπίδια όμως;».


Δυστυχώς, σαν τον μουντζούρη, έμειναν στα χέρια των Διδυμιωτών!
Ο Δήμος Ερμιόνης και ο Δήμος Κρανιδίου έκλεισαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ τις χωματερές τους. Δηλαδή με υπογραφές και με σφραγίδες και με βουλοκέρι!
Σήμερα οι χωματερές στα Δισκούρια και στο Κρόθι ΔΕΝ είναι χωματερές, ούτε ΧΥΤΑ ούτε τίποτα. Είναι ΕΔΑΦΟΣ με υπολείμματα σκουπιδιών που είναι επισήμως υπό παρακολούθηση και εξυγίανση. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πάει εκεί απορρίμματα, εννοείται και το απορριμματοφόρο του Δήμου, συλλαμβάνεται αμέσως. Είναι σαν να πετάει απορρίμματα σε χωράφια, ρέματα, δάση κ.λ.π.
Αυτοί οι χώροι δέχονται μόνον μπάζια οικοδομών σε ένα μέρος αυτών από συνήθεια και παράδοση. Σε λίγο και αυτό θα απαγορευτεί.
Άρα όποιος πάρει δέματα από τον δεματοποιητή και τα φέρει στις ως άνω παλιές χωματερές, συλλαμβάνεται. Το ίδιο και όποιος πάει εκεί απορρίμματα.
Άρα δεματοποιούμε συνεχώς και τα βάζουμε δίπλα στον δεματοποιητή. Πρόστιμα μπορεί να βάλει η Περιφέρεια, το ΥΠΕΚΑ, μέσω των αρμοδίων ελεγκτών, αλλά είναι αδύνατον να σταματήσει τη λειτουργία και να κλείσει αυτόν τον χώρο. Αυτό μόνον το Ε’ του ΣτΕ μπορεί, αν φυσικά πάει το θέμα εκεί.
Άρα αν ο χώρος κλείσει, ή απλά ανασταλεί η λειτουργία του, ο Δήμος Ερμιονίδας ΔΕΝ επιτρέπεται να γυρίσει πίσω στις χωματερές του. Ούτε φυσικά να ορίσει νέους χώρους χωματερών. Είναι υποχρεωμένος να πάει τα απορρίμματά του είτε στον ΧΥΤΑ Πατρών, είτε στον ΧΥΤΑ Λιοσίων στην Πρωτεύουσα, είτε όπου αλλού βρει δια της νομίμου οδού.
Μετράτε λοιπόν δέματα.

Β. Γκάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου