Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Για τα Σκουπίδια και πάλι, και ξανά, και ξανά, …

Μέχρι αυτή την ώρα κανένας από αυτό που ονομάζω ‘πολιτική ηγεσία’ των Διδύμων δεν έδωσε κάποια απάντηση στο σχόλιο του Βασίλη Γκάτσου. Ούτε από αυτό το ιστολόγιο ούτε από κάποιο άλλο.
Κακό σημάδι, ας είναι για την ώρα.
Θα δώσω την δική μου.
Αγαπητέ Βασίλη τίποτα από όσα γράφεις δεν στέκει. Αναλυτικά:
Γράφεις:
 ‘ … Ο Δήμος Ερμιόνης και ο Δήμος Κρανιδίου έκλεισαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ τις χωματερές τους. Δηλαδή με υπογραφές και με σφραγίδες και με βουλοκέρι!’.
Ε κι ύστερα;
Κι αν έκλεισαν οριστικά ή ξεοριστικά, αμετάκλητα ή ξεαμετάκλητα, … δημιουργεί κάποια υποχρέωση για τα Δίδυμα;
Δεν ξέρω πως το εννοείς, ως απειλή ή ως δεδομένο αλλά εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα! Δικό σας το πρόβλημα. Της Ερμιόνης και του Κρανιδίου.
Γράφεις:
‘…  Σήμερα οι χωματερές στα Δισκούρια και στο Κρόθι ΔΕΝ είναι χωματερές, ούτε ΧΥΤΑ ούτε τίποτα. Είναι ΕΔΑΦΟΣ με υπολείμματα σκουπιδιών που είναι επισήμως υπό παρακολούθηση και εξυγίανση. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πάει εκεί απορρίμματα, εννοείται και το απορριμματοφόρο του Δήμου, συλλαμβάνεται αμέσως. Είναι σαν να πετάει απορρίμματα σε χωράφια, ρέματα, δάση κ.λ.π.
Αυτοί οι χώροι δέχονται μόνον μπάζια οικοδομών σε ένα μέρος αυτών από συνήθεια και παράδοση. Σε λίγο και αυτό θα απαγορευτεί.
Άρα όποιος πάρει δέματα από τον δεματοποιητή και τα φέρει στις ως άνω παλιές χωματερές, συλλαμβάνεται. Το ίδιο και όποιος πάει εκεί απορρίμματα.’.
Ούτε αυτό μου λέει τίποτα.
Απλά να ‘θυμίσω’ ‘ότι και η ‘χωματερή’ στην θέση Σταυρός είναι επίσης Ε Δ Α Φ Ο Σ!  Που σκόπιμα και συνειδητά παραλείπεις να αναφέρεις. Μήπως δημιουργήθηκε κανένας ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, Βιολογικός και δεν το έμαθα;
Μην τρελαθούμε!
Αλλωστε γιατί να μην συλληφθεί; Πιο καλά να συλληφθεί  … στον τόπο του παρά στην … ξενιτειά.
¨Η μήπως στην ‘ξενιτιά’ κάνει λιγότερο κακό;
Αν βέβαια δεν θέλει να … συλληφθεί, ας τα πάρει σπίτι του, ας τα βάλλει στον κόρφο του, ας τα φάει, ας τα πετάξει στην θάλασσα, εκτός αν την θέλει καθαρή, ας τα κάνει τέλος πάντων ότι θέλει.
Δικά του είναι, δεν είναι δικά μας.
Γράφεις! ‘ … Άρα δεματοποιούμε συνεχώς και τα βάζουμε δίπλα στον δεματοποιητή. Πρόστιμα μπορεί να βάλει η Περιφέρεια, το ΥΠΕΚΑ, μέσω των αρμοδίων ελεγκτών, αλλά είναι αδύνατον να σταματήσει τη λειτουργία και να κλείσει αυτόν τον χώρο. Αυτό μόνον το Ε’ του ΣτΕ μπορεί, αν φυσικά πάει το θέμα εκεί.’.
Το άρα και το αδύνατον Βασίλη δεν βγαίνει από πουθενά. Και η λειτουργία θα σταματήσει και πρόστιμα θα πέσουν, που θα τα πληρώσουν οι υπεύθυνοι και όχι εμείς.
Τα πως και τα γιατί, σε λίγο. Οσο και αν καθυστερούν Νομαρχία και Περιφέρεια να μας  δώσουν τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει, θα τα δώσουν. Εστω και  με παρέμβαση Εισαγγελέα.
Τέλος, Γράφεις: ‘….Άρα αν ο χώρος κλείσει, ή απλά ανασταλεί η λειτουργία του, ο Δήμος Ερμιονίδας ΔΕΝ επιτρέπεται να γυρίσει πίσω στις χωματερές του. Ούτε φυσικά να ορίσει νέους χώρους χωματερών. Είναι υποχρεωμένος να πάει τα απορρίμματά του είτε στον ΧΥΤΑ Πατρών, είτε στον ΧΥΤΑ Λιοσίων στην Πρωτεύουσα, είτε όπου αλλού βρει δια της νομίμου οδού.
Μετράτε λοιπόν δέματα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπεται ο Δήμος να γυρίσει πίσω στις παλιές χωματερές, δεν επιτρέπεται να ορίσει νέες, αλλά επιτρέπεται να τα πετά στο ΕΔΑΦΟΣ στα Δίδυμα.
Οσο για το μετράτε δέματα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει είναι ετοιμαστείτε να τα φάτε.
Και ξέρεις γιατί Βασίλη;
Γιατί όλη η επαρχία αντιμετώπισε ανέντιμα τα Δίδυμα.
Με πρώτο τον ΚαΜίζη! Που βρήκε τα Δίδυμα σε μία φάση διχασμού, και αλωνίζει!
Σε άλλες εποχές, όχι πολύ μακρινές, τον ΚαΜίζη δεν τον μετράγαμε ούτε για ζήτω! Και το ξέρει.
Αλλά δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται αρχές και αξίες.
Μετρήθηκαν και μετρώνται Ηθικά και Πολιτικά αναστήματα. Και βγαίνουν όλα λειψά!
Και οι καταστάσεις, έρχονται και παρέρχονται.
Αλλά για αυτά θα γράψω κάποια άλλη φορά.
Μην βιαστείς να απαντήσεις Βασίλη. Περίμενε λίγο να τελειώσω την απάντησή μου στον Σ. Κούστα στα όσα γράφει για ακραίες τοπικιστικές κορώνες και συνύπαρξη στον νέο Δήμο.
Και μου απαντάς συνολικά που λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου