Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εμβλήματα …

Σφυρηνικό ‘βάφτισε’ το γειτονικό σατυρικό blog το ‘καραβάκι’ στο σήμα της παράταξης Σφυρί.
Παραπέμποντας στον Τιτανικό και το γνωστό ναυάγιό του.
Στα πλαίσια της σάτιρας ίσως είναι αποδεκτό.
Όμως το σήμα αυτό εμένα μου άρεσε. 
Και θέλω να το πω καθαρά, τώρα, προεκλογικά, παρά το γεγονός ότι τον Σφυρί τον έχω ……
Μπράβο σε αυτόν/αυτούς που το σκέφθηκαν και το υλοποίησαν. Δεν θα επεκταθώ σε σχόλια, που έχω, θα το κάνω όποτε και αν ‘ανοίξει’ το θέμα.
Ελπίζω να μην είναι αντιγραφή και φανώ μ@@@@@@.
Και μια και θα τεθεί εκ των πραγμάτων θέμα εμβλήματος, θα το έβλεπα και ως υποψήφιο έμβλημα του Δήμου Ερμιονίδας.
Γιατί εκ των πραγμάτων θα τεθεί τέτοιο θέμα. Και δεν θέλω να γίνει αυτό που έκανε ο ΚαΜίζης, που πήρε δηλαδή το παλιό έμβλημα του Δήμου Κρανιδίου και το έκανε έμβλημα του Καποδιστριακού Δήμου!
Και με την ευκαιρία μια μικρή αναδρομή.
Στην εικόνα που ακολουθεί είναι μαζεμένα τα παλιά εμβλήματα των Δήμων Κρανιδίου, Ερμιόνης και Διδύμων, μαζί με αυτά που χρησιμοποιούν, σήμερα, οι Δήμοι. Είναι από το βιβλίο του Σκιαδά, όπου υπάρχουν και περισσότερες πληροφορίες. Μαζί με διάφορες εκδοχές του σήματος της παράταξης Σφυρί.
Η Κοινότητα Διδύμων δεν γνωρίζω να έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το έμβλημα. Το νέο έμβλημα του τ. Δήμου Διδύμων, που προφανώς αποτελεί απόδοση του παλαιού με σύγχρονο τρόπο, όπως και αυτό του Κρανιδίου, το βρήκα στο διαδίκτυο, είναι δουλειά εταιρείας.




Η άποψή μου είναι να αποφασισθεί ένα έμβλημα για τον Δήμο Ερμιονίδας και, παράλληλα, η κάθε Κοινότητα να έχει το δικό της.
Πιστεύω ότι ο προβληματισμός και ο διάλογος για αυτό το θέμα θα είναι ευχάριστος αλλά και ουσιαστικός.
Γιατί, όλοι μαζί, αλλά και η κάθε Κοινότητα χωριστά, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα, δύο το πολύ τρία στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν, ως Δήμο και ως Κοινότητα, και να τα αποδώσουμε γραφικά με λιτό και περιεκτικό  τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου