Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Βιογραφικά και λοιπά.

Με αυτό το σχόλιο θέλω να δώσω συνέχεια στα όσα αναφέρει ο ‘Ιχνηλάτης’.
Πρώτα όμως ένα μπράβο για την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα. Μπράβο στον ίδιο αλλά και στους συνεργάτες, που θα πρέπει να ήταν αρκετοί. Με τις όποιες ατέλειες η ενημέρωση ήταν ουσιαστική και πολύ πιο γρήγορη από την επίσημη. Την επόμενη φορά θα είναι καλλίτερα, είμαι σίγουρος.
Το σχόλιο, σε γενικές γραμμές, με βρίσκει σύμφωνο.
Εύχομαι και ελπίζω να ακολουθήσει διάλογος στο θέμα, διάλογος που εκτιμώ ότι θα είναι χρήσιμος.
Κάποιες πρώτες σκέψεις.
Πρώτο, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε και τέτοια στοιχεία, πριν τις εκλογές. Και ο Δημότης να μπορεί να τα συνεκτιμήσει μαζί με τα όποια άλλα. Ακόμη και ο φανατικός, ο κολλημένος,  ο προσανατολισμένος σε μία παράταξη, έχει περιθώρια, μέσα στην παράταξη, πριν ψηφίσει, να εκτιμήσει και τέτοια στοιχεία.
Δεύτερο, θεωρώ απαραίτητο να αναρτηθούν βιογραφικά με όσα στοιχεία αναφέρει ο Ιχνηλάτης, ίσως και άλλα, για όλους όσους εκλέξαμε.
Για όλους ανεξαιρέτως!
Για δύο λόγους.
Πρώτο να δούμε εμείς, ως Κοινωνία, ως Δημότες, τι κάναμε. Μην τα φορτώνουμε πάντα στους άλλους. Να ξέρουμε ότι δεν φταίει πάντα και σε όλα ο Δήμαρχος. Φταίμε και εμείς. Ο Δήμαρχος έχει ευθύνη στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Την ευθύνη της επιλογής από το ψηφοδέλτιο την έχουμε εμείς. Και ο Δήμαρχος θέλει δεν θέλει θα ‘πορευτεί’ με συνεργάτες αυτούς που εμείς ψηφίσαμε.
Δεύτερο, θεωρώ απόλυτα απαραίτητο να αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του Δήμου τα βιογραφικά όσων θα αναλάβουν κάποιες θέσεις. Θεωρώ δηλαδή απαράδεκτο να λέει ο Δήμαρχος προτείνω π.χ. για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον τάδε και οι υπόλοιποι να τον ψηφίζουν στα πλαίσια της παραταξιακής πειθαρχίας! Πιστεύω ότι το σωστό θα είναι όλες οι προτάσεις να συνοδεύονται με εισήγηση που να δικαιολογεί πλήρως την όποια πρόταση. Και εκεί θα φανεί ‘που πάει η δουλειά’.
Αν δηλαδή εξοφλούνται προεκλογικά γραμμάτια, ή πάει για να γίνει πραγματικά δουλειά.
Τέλος ένα σημαντικό κατά την γνώμη μου θέμα.
Εχει να κάνει με το για ποιες θέσεις υπάρχει υποχρέωση να ορισθούν εκλεγμένοι και για ποιες όχι.
Π.χ. ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποθέτω, θα πρέπει να αναλάβει κάποιο μέλος του. Όμως, ως Πρόεδρος ή μέλος π.χ. του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ πρέπει να αναλάβουν αποκλειστικά εκλεγμένοι, υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν, έστω και αν είναι ακατάλληλοι, ή υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβουν και μη εκλεγμένοι, αλλά απόλυτα κατάλληλοι;
Είναι θέμα που δεν το γνωρίζω.
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να διευκρινισθεί τι ισχύει και, μετά, να συζητήσουμε πως θα αξιοποιήσουμε το ό,τι ισχύει.
Τέλος, θεωρώ δεδομένο ότι στο ιστολόγιο του Δήμου θα είναι αναρτημένες και οι πάσης φύσεως αμοιβές, αποζημιώσεις, έξοδα παραστάσεων, …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου