Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Σεπτέμβρης 2010

Του Περιβαλλοντικού Σωματείου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  



Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ολοκλήρωσε χθες 4.9.10 την 1η τακτική Γενική Συνέλευση στο χώρο της καφετέριας SunSet ( Λεπίτσα ).
Ηταν η τρίτη επαναληπτική σύμφωνα με τον καταστατικό κανονισμό.
Η πρώτη 29.8.10 και η δεύτερη 1.9.10. έληξαν χωρίς αποφάσεις λόγω μη απαρτίας.
Ομως ήταν εφικτή η ενημέρωση των Μελών στα θέματα της Η.Δ. που είχαν καθορισθεί από το Δ.Σ.Ετσι μετά από συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, παρατηρήσεων και προτάσεων σε μια ενδιαφέρουσα, όσο αφορά τα θέματα αλλά και τις τοποθετήσεις των Μελών μας, συζήτηση που κατέληξε στις παρακάτω Αποφάσεις:

1-    Σε ότι αφορά στον ΠΕΣΔΑ,. ( Σχέδιο κ. Μ. Χατζημιχάλη. )
Ομόφωνα.
Το Δ.Σ. να συνεχίσει τις προσπάθειες για να επιτύχει την κατάρτηση κοινής Θέσης, επάνω στην βάση της αξιοποίησης που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε ως έχει, με ει δυνατόν όλες τις Αυτοδιοιηκητικές και Περιβαλλοντικές Κινήσεις Πελοποννήσου, και να πάρει μέρος στην Διαβούλευση που έχει αναγγείλει ο κ. Περιφερειάρχης και την οποία έχουμε απαιτήσει εμείς.

2-    Σε ότι αφορά στην ΠΡΟΤΑΣΗ της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ( δυνατή χρήση του Δεματοποιητή για συμπίεση ανακυκλώσιμων υλικών. ).
Κατά πλειοψηφία.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ είχε ήδη τον Δεκέμβριο 09 τεθεί σε ψηφοφορία στο Δ.Σ Ερμιόνης και αντίστοιχα στο Δ.Σ. Κρανιδίου τον Φεβρουάριο 10.

Συζητήθηκαν ακόμα Θέματα που αφορούν στις κλειστές παραλίες της περιοχής μας και τις προσπάθειες του Σωματείου για νόμιμη αποκατάσταση τους, καθώς και το φλέγον Θέμα της ΔΕΠΟΣ Πορτοχελίου μπροστά στον κίνδυνο εκποίησης Δημόσιας περιουσίας μέσα από τουλάχιστον απόλυτα αδιαφανείς ενέργειες, εάν όχι προγραμματισμένες μεθοδεύσεις.
Με οργανωτικά Θέματα έκλεισε η 1η τακτική Γενική Συνέλευση μετά από συζητήσεις που διήρκεσαν συνολικά 9 ώρες σε τρείς διαφορετικές ημέρες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου