Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κοιτάζοντας πιο ψύχραιμα τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Κοιτάζοντας πιο ψύχραιμα τα αποτελεσματα των αναλύσων του Νερού του Δήμου μας, κάποιες επί πλέον επισημάνσεις:
1.    Αν δεχθεί κανένας αυτό που είναι γραμμένο στο ιστολόγιο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, ότι δηλαδή την τιμή των 0.02 ppb την θεωρούν οι Αμερικάνοι ως όριο, αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει κοινά αποδεκτό όριο ή αν θεσπισθεί τώρα κάποιο είναι απίθανο να απέχει πολύ από αυτό. Η πρώτη επισήμανση.

2.    Η δεύτερη επισήμανση έχει να κάνει με τις μετρηθείσες τιμές του εξασθενούς χρωμίου και σε πολλά άλλα σημεία του Δήμου. Αν δει κανείς όλες τις αναλύσεις, 21 σελίδες σε μορφή .pdf, θα δει ότι έχει γίνει δειγματολειψία σε αρκετές περιοχές του Δήμου, και σε όλη την έκταση.
3.    Οι τιμές τώρα που αναφέρονται για το εξασθενές χρώμιο σε αυτές τις αναλύσεις υπερβαίνουν το προαναφερθέν όριο των 0,2ppb, σε πολλά άλλα σημεία και μάλιστα κατά πολύ. Σημεία σε σημαντική απόσταση από την χωματερή των Διδύμων. Γεγονός που πιθανόν να σημαίνει άλλη αιτία ή και άλλη αιτία. Η γεώτρηση στους Φούρνους απλά είναι αυτή με την μεγαλύτερη μετρηθείσα τιμή.
4.    Οι ημερομηνίες τώρα λήψης των δειγμάτων και περάτωσης των αναλύσεων, όπως γράφουν, είναι τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη. Δηλαδή από τις αρχές Νοέμβρη ο Δήμος γνώριζε αυτές τις μετρήσεις. Και το ερώτημα φυσικά είναι τι έκανε;
5.    Σε κάθε περίπτωση για το θέμα αυτό δεν θα χρειασθεί να ανακαλύψουμε τον τροχό. Το έχουν αντιμετωπίσει αλλού πριν από εμάς. Απλά χρειάζονται χειρισμοί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος είτε με τις ‘ίδιες’ δυνάμεις, είτε και με την βοήθεια και άλλων σχετικών επιστημόνων, πρέπει να βγει και να μας ενημερώσει.
Διαφορετικά …..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου