Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δίδυμα και Δισκούρια.

Οι Διόσκουροι, κατά μία εκδοχή, έδωσαν το όνομά τους στα Δίδυμα. Κατά μία άλλη εκδοχή το όνομα το έδωσε το Δίδυμον Ορος που ονομάστηκε έτσι είτε από τις Δίδυμες κορυφές του είτε και πάλι από τους Διόσκουρους.
Τεκμηριωμένη άποψη δεν γνωρίζω.
Σίγουρο όμως είναι ότι τα Δισκούρια έδωσαν την χωματερή τους στα Δίδυμα.


Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στα Δίδυμα ειπώθηκαν πολλά, μισόλογα, με σαφείς αιχμές και υπονοούμενα.
Κάθησα και ξεχώρισα κάποια από όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στα Δίδυμα, σχετικά με το θέμα αυτό.
Διευκρινίζω ότι η επιλογή είναι δική μου. Όμως όλη η συνεδρίαση είναι αναρτημένη και όποιος επιθυμεί, το προτείνω, καλό θα ήταν να την δει όλη.
Και να μην σχηματίσει άποψη μέσα από τις δικές μου επιλογές. Που εκτός από δικές μου είναι και αναγκαστικά περιορισμένες.
Τον ‘χορό’ άνοιξε ο αντιδήμαρχος Γουζούασης:


Συνέχισε ο ΚαΜίζης:



Απάντησε ο Σφυρίς:

Και απάντησε και πάλι στην δευτερολογία του ο ΚαΜίζης:



Αναφορά στο ίδιο θέμα έκαναν και οι αντιδήμαρχοι Σαμπάνη-Μπάρδη και Κούστας.

Και τα ερωτήματα:
Πρώτο. Ο Σταυρός Διδύμων είχε χωροθετηθεί ως σταθμός μεταφόρτωσης. Ετσι λέει ο Σφυρίς. Τώρα το πώς από σταθμός μεταφόρτωσης έγινε ανεξέλεγκτη χωματερή, δεν το απαντά ΚΑΝΕΝΑΣ! Ως να ήταν κάτι το ... φυσιολογικό! Ολη η απαιτούμενη βαριά γραφειοκρατία, μελέτες, εγκρίσεις, περιβαλλοντικοί όροι κλπ, ξεπεράστηκαν  ... αεροπορικά!
Δεύτερο. Αφού όλοι, του ΚαΜίζη,  δίνουν την εικόνα ότι γνωρίζουν τι συνέβη, γιατί δεν το λένε με το όνομά του; Γιατί απλά κατεβάζουν το βρακάκι και δεν ξεβρακώνουν; Μήπως φοβούνται ότι ο άλλος θα τους κατεβάσει κανένα σώβρακο;
Η μήπως ΟΛΟΙ είναι συνένοχοι και όλα όσα ειπώθηκαν, όσα ειπώθηκαν, ήταν η κοκορομαχία στάχτη στα μάτια;
Τρίτο. Ποιοί Μηχανικοί και Δικηγόροι  ενεπλάκησαν στην ‘αξιοποίηση’ αυτή. Τοπογραφικά, κατατμήσεις, δρόμοι, οικόπεδα, μεταβιβάσεις, ….
Τέταρτο. Γιατί, αν συμβαίνει αυτό που αφήνουν να εννοηθεί, δηλαδή αξιοποίηση 3.οοο στρεμμάτων λέει ο ΚαΜίζης, δεν το κάνουν, έστω και έτσι, σωστά;
Γιατί ποιο συγκεκριμένα δεν αξιοποιούν την σχετική απόφαση του ΣτΕ (εδώ) και να απαιτήσουν ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ αντί να καταλήξει σε οικοπεδοδομία, αυθαιρετοδομία, …. με όρους δόμησης εκτός σχεδίου; Όπως κάνουν και με την ΜΕΛΦΑ στο Σαλάντι, ίσως και αλλού; Τι λόγους έχουν για να …. αδρανούν; Γιατί θα πρέπει ο Δήμος να 'πληρώσει' για κοινόχρηστους και κοινοφελείς χώρους, έργα υποδομής κ.α. και αυτοί να πάρουν το  ... παραδάκι;
Και μάλιστα τώρα που έχουμε την Πολεοδομία δική μας;
Γιατί;
Η δική μου απάντηση δόθηκε εδώ, και εδώ.
Να περιμένουμε την δική τους;
Και η εκτίμησή μου:
Αυτό το Real Estate αποδεικνύεται τελικά αχόρταγο. Παίρνει τον αφρό, άλλοτε νόμιμα, άλλοτε παράνομα με τα αυθαίρετα, και δεν εκπληρώνει καμία από τις υποχρεώσεις του.
Όπως εισφορά σε γή για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους αλλά και εισφορά σε χρήμα για την δημιουργία των έργων υποδομής.
Και να ‘αιτήματα’ προς τον Δήμο, εμάς δηλαδή, και να τρέξιμο ο Δήμος, να βρει χώρους, να φτιάξει δρόμους, να επεκτείνει δίκτυα, να …
Και αυτό το λέμε ανάπτυξη!
Και όσοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως είναι το δούλεμα, ας ρίξουν μια ματιά εδώ. Είναι η Τεχνική Εκθεση του ρ.σ. Σαλαντίου.
1966 παρακαλώ!
Που προβλέπει χώρους όχι μόνο για Σχολεία, Καταστήματα, …. Ακόμη και για καταστήματα τύπου ‘Δέλτα’ πάνω ψηλά στο Κέλμπεση.
Ισως για αυτό δεν εφαρμόζεται!
Αφησαν, έτσι φαίνεται ότι το εκτιμούν, πολλούς χώρους!
Κάπου 54%. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου