Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μια επισήμανση

Εχει να κάνει με την ανακοίνωσητης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης ‘Απόστολος Γκάτσος’.
Σχετικά με τον Περίπατο στην Ιστορική Ερμιόνη, όπου η ξενάγηση από την κ. Ηρα Φραγκούλη, είναι εγγύηση. Μαθητής της γαρ.
Για το θέμα θα αναφερθώ σε επόμενο σχόλιο. Για την ώρα όμως μια επισήμανση.

Γράφει η ανακοίνωση:
‘ …. για τους εκπαιδευτικούς της  Αβάθμιας και Ββάθμιας  εκπαίδευσης (ειδικά για όσους ασχολούνται με τα φιλολογικά μαθήματα, ιστορία, ευέλικτη ζώνη, αλλά και όσους το επιθυμούν) στα ιστορικά σημεία της Ερμιόνης…. ‘
Καθώς και
‘….Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι οι δάσκαλοι και  καθηγητές μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία (οι επισημάνσεις δικές μου) να κεντρίσουν την περιέργεια για την ενασχόληση των  μαθητών με την ιστορία του τόπου μας…. ‘
Ετσι απευθύνονται στους Μαθητές όσοι γνωρίζουν, αγαπούν και σέβονται την Εκπαίδευση, τους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς.
Και όχι σαν μερικούς- μερικούς που τον 'ζουρλομανδύα' τον ‘βλέπουν’ ως τήβεννο που τους μεταμορφώνει άλλοτε σε Πρυτάνεις, άλλοτε σε Εισαγγελείς και άλλοτε σε Υπουργούς Παιδείας!
Και θεωρούν ότι τους δίνει το δικαίωμα να σηκώνουν το τηλέφωνο και να απαιτούν από τον Διευθυντή Σχολικής Μονάδας να στείλει τους Μαθητές να κάνουν τους Σκουπιδιάρηδες!
Και που αν δεν ανταποκριθούν θεωρούν ότι έχουν,  ελέω blog, το δικαίωμα να τους εγκαλούν, να τους καταγγέλλουν, να …..
Και ούτε σαν μερικούς άλλους, με υπεύθυνη θέση στον Δήμο και γνώση της Εκπαίδευσης, που με την ηχηρή σιωπή τους ‘διευκολύνουν’ αυτές τις λογικές και πρακτικές, για απόλυτα μικροπολιτικούς λόγους.
Αλλά σε αυτά θα επανέλθω.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου