Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Βοήθειά μας!

Πόσα και πόσα δεν ειπώθηκαν για τον κίνδυνο που υπάρχει λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων στα υγρά απόβλητα του δεματοποιητή!
Από ποιους; Από τους ΚαΜίζη, Κούστα, Ν. Παππά και Σία.
Ιδιαίτερα από τον Γιατρό Δ. ΚαΜίζη! Που επικαλέστηκε και αυτήν την ιδιότητα προκειμένου να επιτύχει η σχετική παράσταση!
Αλλά και από τον αντιδήμαρχο Σ. Κούστα! Ο οποίος ως Φυσικός ξέρει πολύ καλά, ή μπορεί να μάθει πολύ εύκολα, και τι πρέπει να κάνει αλλά και πώς να το κάνει.
Επικίνδυνα θλιβερή εικόνα στην σχετική συνεδρίαση, και των δύο!
Και ως επιστήμονες αλλά και ως υπεύθυνοι αιρετοί ηγέτες!
 Τελικά η πρότασή τους ήταν χαρτοπόλεμος με τον ΦΟΣΔΑ!
Χρειάστηκε η παρέμβαση του αμύητου και ημιμαθούς περί το θέμα Κατσαϊτη για να γίνει αναφορά σε μετρήσεις και έλεγχο. Και φυσικά, αν ο Κατσαϊτης ερχόμενος προς το Δ.Σ., είχε π.χ. συναντήσει μια καλλίγραμμη κυρία και είχε πάει μαζί της για … καφέ, δεν θα υπήρχε καμία αναφορά στην συνεδρίαση για έλεγχο και μετρήσεις! Τόσο καλά και τόσο ανθηρά!
Τόση σοβαρότητα, τόση πολιτική υπευθυνότητα, τόση πολιτική γελοιότητα και, δυστυχώς, τόση επικινδυνότητα!
Αλλά και ο Ν. Παππάς;
Που προφανώς αμύητος, με αγανάκτηση και φόρα έκανε πρόταση για παραπομπή του σχετικού φακέλου στον Εισαγγελέα! Αλλά μετά, από ότι φαίνεται, κάποιος του τράβηξε το αυτί, ίσως και να του ψιθύρισε και κάτι, και πάει η φόρα και η αγανάκτηση του Νικολάκη.
Μούγκα!
Αλλά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Α. Λάμπρου; Φρονίμως, μυημένος πιθανότατα, δεν διάβασε την πρόταση που έθεσε σε ψηφοφορία! Που λογικά ήταν η πρόταση ΚαΜίζη - Κούστα για χαρτοπόλεμο με τον ΦΟΣΔΑ συμπληρωμένη με την πρόταση Ν. Παππά για παραπομπή του φακέλου στον Εισαγγελέα και την πρόταση Κατσαϊτη για έλεγχο και μετρήσεις.
Και φυσικά, η σχετική απόφαση, το κείμενο δηλαδή, λέει άλλα!
Ετσι για να καταλαβαίνουμε τι παίζει! Πόσο επικίνδυνοι θεατρίνοι είναι. Και πόσο ασυνείδητοι πολιτικοί!
Ποιο είναι το μυστικό; Είναι απλό.
Οποιο εργαστήριο αναλάβει τον έλεγχο, η πρώτη δουλειά που θα κάνει, θα είναι να διαπιστώσει αν υπάρχει αιτία! Θα βάλει δηλαδή μπρος τον δεματοποιητή, θα πάρει δείγμα από τα παραγόμενα ‘ζουμιά’ και θα τα αναλύσει.
Δεν θα ξεκινήσει παίρνοντας δείγμα από την λακκούβα, σε ένα μπουκαλάκι, όπως έλεγε ο άσχετος περί αυτά Κατσαϊτης!
Και φυσικά, αν στο δείγμα που θα πάρει διαπιστώσει πρόβλημα, διαπιστώσει δηλαδή αιτία επικίνδυνης μόλυνσης, το πρώτο που θα κάνει θα είναι να σταματήσει τον δεματοποιητή!
Και μετά θα ελέγξει το μέγεθος και την έκταση της μόλυνσης!
Αλλά τότε πάει η ‘πολιτική’ του ΚαΜίζη και Σια περί τα απορρίμματα! Το τίποτα, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ δηλαδή!
Ετσι για να καταλαβαίνουμε με τι έχουμε μπλέξει! Και να μην παραπονεθεί κανένας αν υπάρξουν καταγγελίες με βαριές συνέπειες για τον Δήμο μας. Ξηγημένα.
Αρκετά με το ‘βόλεμα’ με τον δεματοποιητή.
Και ο Σφυρίς; Τι έκανε ο Σφυρίς; Τελικά είναι ποιο ‘έξυπνος’ από τον ΚαΜίζη! Εκρυψε το θέμα.
Βοήθειά μας!
Τελικά Σταύρο το ερώτημα αν κατά την συμπίεση παράγονται απόβλητα με υψηλή συγκέντρωση βαρέων μετάλλων και που πάνε αυτά, έχει απάντηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου