Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Αυτό επισημαίνει ο γείτονας Λάμπης Βάθης σε πρόσφατο σχόλιό του. Το οποίο έσπευσε να ‘στηρίξει’ ο Δαμαλίτης! Γράφει μεταξύ άλλων:

δεν  είμαστε ίδιοι.

Άλλοι θεατές είναι ειδικοί ,άλλοι πιο ειδικοί, άλλοι άσχετοι , άλλοι παντελώς άσχετοι , άλλοι έτσι και έτσι, άλλοι υποψιασμένοι , άλλοι  είδαν φως και μπήκαν, άλλοι κατά λάθος μπήκαν και άλλοι μπαινόβγαιναν χωρίς νόημα. Αυτές οι δύο τελευταίες κατηγορίες θεατών είναι και οι πιο αυστηροί «κριτές» του έργου. Η ελευθερία της άγνοιας και της ελαφρότητας του” είναι” τους επιτρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.
Στις παραπάνω κατηγορίες ‘θεατών’ θα ήθελα να προσθέσω τους αβανταδόρους! 

Αυτούς οι οποίοι, για δικούς τους λόγους, ‘ντε και καλά’ προσπαθούν να παρουσιάσουν το ‘έργο’ ως αριστούργημα! Και φυσικά, τους πραγματικούς λόγους, σπάνια τους αποκαλύπτουν. Έτσι, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος. Και συνήθως η αλήθεια έρχεται, κατόπιν εορτής!
Το θέμα έχει να κάνει με τον τρόπο που ο ΚαΜίζης στην 11η συνεδρίαση του Δ.Σ. αντιμετώπισε ένα νέο κορίτσι. Συμπεριφορά που σχολίασε γειτονικό ιστολόγιο.
Χωρίς να γνωρίσω κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα, και χωρίς να θέλω να παραστήσω τον Δικηγόρο κανενός, θα ήθελα να γράψω δύο κουβέντες.
Και εμένα με ενόχλησε η συμπεριφορά του ΚαΜίζη σε αυτό το σημείο. Γιατί είχε απέναντί του μία νέα κυρία, με ευγενική συμπεριφορά και απειρία περί αυτά, έτσι το ‘μέτρησα’, και την ‘κατακρεουργούσε’, ο ‘μεγάλος’! Εκτός αν υπήρχε κάτι άλλο, οπότε είχε διπλή υποχρέωση να το πει!
Και η σκέψη μου αυτήν την στιγμή ήταν να είχε απέναντι κανέναν ‘βαρβάτο’ με ‘λαμπρές σπουδές’ στα φοιτητικά αμφιθέατρα να τον κάνει να μην ξέρει από πού να φύγει!
Πέρα από αυτά μία σειρά κατάπτυστων αναρτήσεων των Δαμαλίτη (μην ξεχνιόμαστε, χρωστάς απαντήσεις σε αυτά), Κατσαϊτη παλιά και του Βάθη τώρα, σε συνδυασμό με πραγματικά γεγονότα, τα οποία λίγο είναι γνωστά, με κάνουν να σκέπτομαι ότι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό έχει συμβεί εκεί.
Και περιμένω από τον εκκαθαριστή να το βρει και να μας το πει, αν έχει τα κότσια βέβαια. Πρώτα όμως να μας πει τα ρουσφέτια και των δύο. Οκτώ χρονάκια ο ΚαΜίζης και τέσσερα ο Σφυρίς, μην μας πεις Λάμπη Βάθη ότι δεν υπήρξαν!
Γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος!
Εκτός εάν, η επιλογή του ως εκκαθαριστή, έγινε πρώτα και κύρια με πολιτικά κριτήρια, πιο απλά να μην βγουν στην φόρα τα άπλυτα, π.χ. σε ποιανού τον μύλο κουβάλαγαν νερό ΚαΜίζης και Σφυρίς!
Η παραίτησή σου από την αμοιβή σου Λάμπη Βάθη, όχι μόνο δεν μου λέει τίποτα αλλά την θεωρώ επικίνδυνη. Προσωπικά, θα προτιμούσα να πληρωθούν αυτά τα χρήματα σε ένα αντικειμενικό επαγγελματία που θα μας έλεγε όλη την αλήθεια. Στα ξανάγραψα.
Αυτά ως πρώτη δόση της απάντησης μου στο άλλο σχόλιο σου.
Με την συμπλήρωση, ευτυχώς που δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου