Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ερωτήματα.

Καλά έκανε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Κούστας  και βγήκε με ανακοίνωση αλλά δεν λέει και κάτι νέο, τουλάχιστον από αυτά, τα οποία σύμφωνα με τον δικό μου προβληματισμό, είναι καθοριστικά και χρήσιμα.
Θα ήθελα επομένως να απευθύνω κάποιες ερωτήσεις τόσο στον ίδιο, ως αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και στον Κώστα Σατραβέλα, ως εκπρόσωπο στον Δήμο της  μικρής αντιπολίτευσης, που μειοψήφησε  κατά την λήψη της σχετικής απόφασης.
Προφανώς πρέπει να βγει και να μιλήσει και η μεγάλη αντιπολίτευση, που ψήφισε την απόφαση και η οποία κακώς, κάκιστα, σιωπά μέχρι τώρα.
Οι ερωτήσεις λοιπόν:
  1. Για ποιο έργο μιλάμε, καθαριότητα ποιάς περιοχής, ή ποιών μονάδων, και για πόσο χρόνο. Με πόσους εργαζόμενους θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει αυτό το έργο και αν η διαδικασία με τον εργολάβο προβλέπει, υποχρεωτικά,  αριθμό εργαζομένων.
  2. Γράφεις αντιδήμαρχε Σταύρο Κούστα, και σε πιστεύω, ότι για τις προσλήψεις, ο Δήμος έχει σοβαρά προβλήματα εγκρίσεων από την Πολιτεία. Για τις δημοπρασίες δεν υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα; Ερώτηση είναι και όχι καρφί. Μήπως αν και για τις προσλήψεις είχαν γίνει έγκαιρα οι κατάλληλες ενέργειες δεν θα υπήρχε πρόβλημα; Να το ρωτήσω αλλιώς, η Πολιτεία είναι πιο ευνοϊκή στις διαδικασίες ανάθεσης σε εργολάβο από ότι σε διαδικασίες πρόσληψης κάποιου προσωπικού με κάποια σχέση εργασίας; Και για όλες τις μορφές σχέσεων εργασίας;
  3. Το κοστολόγιο τώρα,  για το οποίο από ότι δείχνει το κείμενό σου σε έχει προβληματίσει, πως είναι; Δηλαδή, το ίδιο έργο που θα κάνει ο εργολάβος με τα 200.000 ευρώ αν το κάνει η υπηρεσία του Δήμου, νοικιάζοντας π.χ. φορτηγά και προσλαμβάνοντας το απαραίτητο προσωπικό πόσο θα στοιχίσει? Υπάρχει διαφορά?
  4. Οι εργαζόμενοι τώρα, και αν γνωρίζεις, δεν είσαι δα και εργατολόγος. Ποιες οι αποδοχές τους αν εργασθούν απ’ ευθείας για τον Δήμο και ποιες αν θα εργασθούν για τον Δήμο μέσω εργολάβου. Η ασφάλισή τους είναι στο ίδιο Ταμείο και στις δύο περιπτώσεις ή έχει διαφορά;  Με τις συνθήκες Ασφάλειας και Υγιεινής της Εργασίας ισχύουν τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις ή υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από την Νομοθεσία για κάθε περίπτωση;
Ως έξυπνα παιδιά θα καταλάβατε ότι αυτό που ρωτάω στην ουσία είναι ποια η διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών.
Διαφορά στο ταμείο του Δήμου, στις απολαβές, στην ασφάλεια και την υγεία  όσων εργασθούν.
Φυσικά με την υπόθεση ότι όλα θα γίνουν όπως τα λένε οι ΝΟΜΟΙ.
Περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου