Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ελεος ρε παιδιά!

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τότε που ο Καπετάνιος ζήτησε από τον ΚαΜίζη να κλείσει ο δρόμος του Αγιο Καρτέρη, ακριβέστερα να αποκλεισθεί η διερχόμενη κίνηση από την παραλία του Αγιο Καρτέρη, και ήρθαν οι πρώτες φαεινές ιδέες.
Ισως και αποφάσεις, δεν έχω ακριβή ενημέρωση.
Τολμώ όμως αυτό το σχόλιο, ως συνέχεια του προηγούμενου, γιατί αν, έστω και κατ’ ελάχιστον αληθεύουν οι πληροφορίες που έχω, θα είναι καταστροφή για το Σαλάντι.
Πως έχει το θέμα:


Ο δρόμος που ‘κατασκεύασε’ ο Σφυρίς στην παραλία του Αγιο Καρτέρη και τις Λάζες, είναι οι κόκκινες διακεκομμένες γραμμές. Ακριβέστερα από το σημείο Α έως το Ε.
Στις Λάζες το πρόβλημα ήταν με το τμήμα ΔΕ.
Όχι μόνο τρομερή η ενόχληση των λουομένων, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις.
Οι ρόδες των φορτηγών πατούσαν πάνω στην άμμο! Και τον χειμώνα το κύμα είχε παρασύρει μεγάλα κομμάτια του δρόμου.
Τέλεια!
Η λύση εκεί, ήταν η διερχόμενη κίνηση να διοχετευθεί από εκεί που δείχνει η μπλε γραμμή και να φθάσει στο σημείο Ζ, όπου το πρατήριο των αδελφών Αποστόλου στους Φούρνους, και από εκεί στην υπόλοιπη επαρχία.
Αν κάπου κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι φίλοι από τους Φούρνους.
Στο Σαλάντι τώρα το πρόβλημα είναι με το τμήμα ΑΒ. Η διερχόμενη κίνηση από αυτό το κομμάτι είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα και πρέπει να αποκλεισθεί.
Οι πληροφορίες λένε ότι, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, υπάρχουν σκέψεις - αποφάσεις, δεν γνωρίζω, να κλείσει ο δρόμος αυτός με ανάχωμα κάπου μεταξύ των σημείων Γ και Δ!
Επιλογή που αποκόπτει το Σαλάντι από την υπόλοιπη επαρχία, από αυτές τις διαδρομές!
Και επιβάλλει την επικοινωνία του Σαλαντιού με την υπόλοιπη επαρχία μέσα από την διαδρομή που δείχνουν οι πράσινες γραμμές!
Και όλα αυτά για να μην διοχετεύσουν την κίνηση στην διαδρομή που δείχνουν οι κίτρινες γραμμές, διαφορά κάπου 500 μέτρα!
Η διαφορά είναι εμφανέστατη, δεν χρειάζεται νομίζω κανένα σχόλιο από μένα.
Να πω μόνο ότι στο πολύπαθο Σαλάντι, δεν έφθανε το σχέδιο, δεν έφτανε η ΜΕΛΦΑ, δεν έφτανε η κλοπή των κοινοχρήστων χώρων, δεν έφτανε η καταπάτηση δημοσίων δασικών εκτάσεων, δεν έφτανε το κλείσιμο των παραλιών και των προσπελάσεων, δεν έφταναν τα αυθαίρετα, δεν έφταναν τα Ιχθυοτροφεία, δεν έφτανε η Αφαλάτωση, του λείπει η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ από την υπόλοιπη επαρχία!
Ας την κάνουν να τελειώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου