Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Κοινός Παρονομαστής.

Ψιλό γαζί μας δουλεύουν, εμάς τους Διδυμιώτες, οι λεβέντες του Σφυρί και του ΚαΜίζη.  Αλλά και όλη η επαρχία! Ναι έτσι ακριβώς!
Αλλά ας τα πάρουμε ένα – ένα.
1.     Η σήμερα ανεξέλεγκτη χωματερή στην θέση Σταυρός Διδύμων ξεκίνησε ως ο λάκκος όπου η τότε Κοινότητα Διδύμων απέθετε τα σκουπίδια της. Πριν το 1998. Ένα φορτηγό περίπου την βδομάδα.
2.     Αυτόν τον λάκκο βρήκε ο ΚαΜίζης, ως Καποδιστριακός Δήμαρχος Κρανιδίου, και άρχισε σιγά – σιγά, να αποθέτει και αυτός απορρίμματα από όλο τον Δήμο! Τον Καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου! Ετσι, από τον ΚαΜίζη αποκλειστικά, δημιουργήθηκε η χωματερή αυτή. Εργο δικό του είναι! Και ας λένε ό,τι θέλουν. ΚαΜίζης, ΚαΜιζάκια και ΚαΜιζόπουλα!

3.     Προφανώς, στα οκτώ χρόνια της Καποδιστριακής Δημαρχίας του, δεν έκανε καμία προσπάθεια να βρει οριστική και μακροπρόθεσμη λύση για το θέμα των απορριμμάτων. Απολύτως καμία. Απλά βολεύτηκε.
4.     Προφανώς, τα όσα τώρα καταλογίζει στον Σφυρί, περί πρώτης εικόνας κλπ, καλά θα κάνει να πάει και να τα πει στον καθρέπτη. Δική του επιλογή είναι ο χώρος.
5.     Και προφανώς γνώριζε ότι σε λίγα χρόνια θα προέκυπτε η σημερινή κατάσταση. Για την οποία δεν είχε καμία προοπτική!
6.     Και προφανώς γνώριζε ότι θα υπήρχε θέμα με την υγεία των Διδυμιωτών. Και όπως είναι γνωστό χειρίστηκε το θέμα, ακόμη και σήμερα, πολιτικάντικα!
7.     Ο Σφυρίς, όταν εκλέχτηκε, βρήκε ήδη διαμορφωμένη κατάσταση. Κατάσταση που προφανώς τον βόλευε και την συνέχισε.
8.     Φυσικά ούτε και αυτός προσπάθησε να δώσει λύση οριστική και μακροπρόθεσμη. Δεν περιορίστηκε όμως στο ‘βόλεμα’, πήγε και παραπέρα.
9.     Ξεκίνησε κουβέντες για τον Δεματοποιητή. Γνωρίζοντας ότι λύση δεν υπάρχει, ούτε και από αυτόν τον δρόμο.
10. Σήμερα δικαιολογείται  λέγοντας  με κορόιδεψαν’. Αυτό όχι μόνο δεν στέκει αλλά οδηγεί και σε σκέψεις που θέλουν απάντηση.
11. Δεματοποιητής σημαίνει καύση. Καύση σημαίνει εργοστάσιο καύσης, παραγωγή ενέργειας, και φυσικά κέρδη.
12. Όταν του έλεγαν, όπως λέει, εγώ δεν το πιστεύω, θα τα πάρουμε τα δέματα, δεν ρώτησε που θα τα πάτε;
13. Εργοστάσιο καύσης δεν υπήρχε τότε, ούτε σήμερα. Και αν επιλεγεί αυτή η διαδικασία, μέχρι να κατασκευασθεί, στα Αθίκια λένε, θα πάρει χρόνια.
14. Χώρος συγκέντρωσης όλων των δεμάτων δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει!
15.    Επομένως; Που θα τα πήγαιναν; Δεν τον πιστεύω, γιατί απλούστατα θέλει να με πείσει ότι είναι χαζός. Χαζό όμως δεν τον θεωρώ. Ούτε αυτόν, ούτε τον εαυτό μου.
16.   Μέσα όμως από την ‘χαζομάρα’ του προχώρησε πάρα πέρα. Με πρόσχημα τα οικονομικά του δεματοποιητή ήθελε να φέρει στον Σταυρό και τα σκουπίδια της Καποδιστριακής Ερμιόνης και των Καποδιστριακών Δήμων Λυγουριού και Επιδαύρου. Ενώ λύση ακόμη στον ορίζοντα για μεταφορά των δεμάτων δεν είχε φανεί!
17. Τελικά μας ήρθε μόνο η Καποδιστριακή Ερμιόνη και σήμερα έχουμε όλο τον Δήμο Ερμιονίδας.
18. Συνοψίζοντας το σύντομο αυτό ιστορικό:
a.     Η Κοινότητα Διδύμων δημιούργησε έναν λάκκο στην θέση Σταυρός.
b.    Ο Καμίζης στα οκτώ χρόνια της Καποδιστριακής του θητείας μετέτρεψε τον λάκκο αυτόν σε ανεξέλεγκτη χωματερή του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου.
c.      Ο Σφυρίς στα τέσσερα χρόνια της Καποδιστριακής του θητείας μετέτρεψε την ανεξέλεγκτη χωματερή του Δήμου Κρανιδίου σε ανεξέλεγκτη χωματερή των Καποδιστριακών Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης. Προσθέτοντας και τον δεματοποιητή, με ό,τι αυτό σημαίνει!
19. Αυτός είναι ο τεράστιος κοινός παρονομαστής της ‘πολιτικής’ των δύο παρατάξεων του Δήμου μας.
20. Πιο απλά δεν έχουμε μία κατάσταση όπου ο ΚαΜίζης είχε δρομολογήσει μία διαδικασία που έδινε λύση, την οποία ο Σφυρίς την ‘ξεστράτισε’ όπως την αποχέτευση Κρανιδίου. Ο Σφυρίς συνέχισε, και ‘βελτίωσε’, την δρομολογημένη από τον ΚαΜίζη διαδικασία! Το αδιέξοδο δηλαδή!
21.  Και για να μην τα φορτώνουν όλα στον Σφυρί θα θυμίσω την 28/2008 απόφαση του τότε τοπικού Συμβουλίου Διδύμων. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά, δεν γνωρίζω δηλαδή αν η απόφαση αυτή ήταν δεσμευτική ή συμβουλευτική για τον Δήμο. Αν ήταν δεσμευτική, τότε οι δύο παρατάξεις έχουν την ίδια ευθύνη για την εγκατάσταση του δεματοποιητή. Αν όχι τότε η παράταξη ΚαΜίζη έχει την ίδια τουλάχιστον πολιτική ευθύνη. Και αυτό τεκμαίρεται όχι μόνο από την ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης από τα μέλη της παράταξης, αλλά και από την μη διαφοροποίησή της από αυτήν. Αυτό είναι πάγιος κανόνας στην πολιτική!
22.  Και ο υπόλοιπος Δήμος; Απλά βλέπει την κατάσταση, στενοχωριέται για το άσχημο θέαμα, ίσως και να στεναχωριέται για τα προβλήματα υγείας των Διδυμιωτων. Βέβαια συζητάει το θέμα, με την άνεσή του, αλλά ούτε λόγος να φύγουν από τον Σταυρό και να πάνε κάπου αλλού, στον Δήμο! Κορόϊδα είναι;
23.   Υπάρχει λύση; Ναι! Οι αγανακτισμένοι ΔΗΜΟΤΕΣ. Ακριβέστερα οι αγανακτισμένοι ΔΙΔΥΜΙΩΤΕΣ. Χωρίς νεύρα και φωνές. Αυτά δεν τας φοβούνται! Τους άλλους φοβούνται, σαν τους αγανακτισμένους ΠΟΛΙΤΕΣ, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν νεύρα, δεν έχουν φωνές, δεν ασκούν βία, αλλά είναι πολλοί, είναι σταθεροί, έχουν επιχειρήματα και δεν χαρίζονται σε κανέναν.
24. Τελειώνοντας να διευκρινίσω, για όσους δεν κατάλαβαν, ότι αυτό που θέλω να πω είναι σταματήστε την ‘κοκορομαχία’ ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Και οι δύο φταίνε! Και οι δύο τα ίδια έκαναν!
25.  Και προφανώς, με πεταμένα τα σκουπίδια όλου του Δήμου στα Δίδυμα να γίνονται κουβέντες για το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, δεν μπορεί να πάει μακριά.
Συνεχίζει …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου