Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Θερινό Σχολείο Τοπικής Ιστορίας

Έλαβα ηλεκτρονικό μήνυμα με το παρακάτω περιεχόμενο

Α΄ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

(13-17 Ιουλίου 2009)

Το Νομαρχιακό ΚΕΚ Αχαΐας – Ν.Ε.Λ.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας (Ι.Τ.Ι.) και με την υποστήριξη του Δήμου Μόβρης Αχαΐας και τη χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού-Παιδείας-Νεολαίας διοργανώνει Θερινό Σχολείο με θέμα: «Τοπική Ιστορία: Έρευνα και Εκπαίδευση».

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε δείτε το συνημμένο.

Αν καταλαβαίνω καλά, οι οργανωτές επιθυμούν να αναδείξουν ντόπιους ερευνητές της τοπικής τους ιστορίας .

Και καλλίτερος τρόπος από την εκπαίδευση και την παρουσίαση-ανάδειξη της δουλειά τους, δεν υπάρχει.

Σε λίγα χρόνια θα έχουν, στον τόπο τους, ανθρώπους με γνώση και ενδιαφέρον για την τοπική ιστορία, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Η ιδέα μου άρεσε πάρα, μα πάρα πολύ. Πρωτότυπη, χρήσιμη και πρακτική. Ελπίζω βελτιωμένη και προσαρμοσμένη στα δικά μας δεδομένα να υλοποιηθεί στα μέρη μας.

Γιατί, και στον τόπο μας, αποδεδειγμένα, υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει η τοπική μας ιστορία και κάνει για αυτήν ότι μπορεί. Πιστεύω θα ήταν εξαιρετικά και πολλαπλά χρήσιμο αν ο κόσμος αυτός είχε κάποια υποστήριξη.

Γύρο από αυτό το σχολείο μπορεί να υπάρξουν και άλλες παράλληλες ή/και συμπληρωματικές δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρω ομιλίες, εκδόσεις και συγκέντρωση βιβλιογραφίας για την επαρχία μας. Επιφυλάσσομαι να καταθέσω περισσότερα όταν (και αν) φθάσουμε σε κάποιο σημείο υλοποίησης.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολιτισμός, πρώτα και κύρια, είναι τι έχει και τι μπορεί να ‘’γεννήσει’’ ο τόπος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου