Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Και offshoristas?

Για εύρημα του ΣΔΟΕ μας πληροφορούν ο Ιχνηλάτης και τα Μαθηματικά Αξιώματα, με σχόλιο - αναδημοσίευση. Σχετικά με ύπαρξη δυσανάλογα, εντυπωσιακά μεγάλου, αριθμού offshore εταιρειών, στο Κρανίδι.

 Η είδηση είναι παλιά. Π.χ. εδώ και εδώ. Μάλιστα η δική μας ΔΟΥ είναι δεύτερη σε αριθμό τέτοιων εταιρειών, με πρώτη αυτήν της Μυκόνου.
Το δημοσίευμα αποδίδει το γεγονός αυτό στον μικρό αριθμό υπαλλήλων, και επομένως ανεπαρκείς φορολογικούς ελέγχους, αλλά και στην αγοραπωλησία γης μεγάλης και ως προς την έκταση αλλά και ως προς την αξία.
Αναφέρει επίσης ότι η ‘άνθηση’ συνετελέσθη τα έτη 2007-09, επί Δημαρχίας Σφυρί δηλαδή.
Το άρρωστο και διεστραμμένο μου μυαλό όμως έχει απορίες:
  • Δεν μπορεί δηλαδή να είναι άμοιρη αυτής της εξέλιξης και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής, διαχρονικά, τα τελευταία δώδεκα χρόνια!
  • Δεν μπορεί η Πολεοδομία Κρανιδίου να νοιώθει τόσο ασύδοτη χωρίς λόγο.
  • Δεν μπορεί όλες οι οχλούσες δραστηριότητες να μεταφέρθηκαν τυχαία στα μετόπισθεν, στα Δίδυμα συγκεκριμένα.
  • Δεν μπορεί, δεκαετίες τώρα, να μην μπορεί να λυθεί το πρόβλημα Σαλάντι, Σαλάντι και όχι ρ.σ. Σαλαντίου, που θα ρίξει στην ‘αγορά’ κάπου 5.000 στρέμματα πολεοδομημένης γης.
  • Δεν μπορεί να αδιαφορούν όλοι για την ρύπανση που προκαλούν τα Ιχθυοτροφεία στην Βουρλιά, και να ‘νοιάζονται’ μόνον όταν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επέκταση που φθάνει μέχρι την Κορακιά!
  • Δεν μπορεί να προσπαθούμε να φέρουμε νερό από τον Ανάβαλλο, Νερό για Αρδευση, χωρίς κουβέντα για την Γεωργία, ως εάν το Νερό αυτό πρόκειται να αξιοποιηθεί μόνον για πισίνες και γκαζόν!
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά σταματώ.
Τώρα ανοίγει το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου