Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Σκουπίδια.

«Μυρίζουν» οι διαγωνισμοί για τα σκουπίδια Αττικής και Πελοποννήσου, μας πληροφορεί ο Ιχνηλάτης με σχόλιο - αναδημοσίευση  από εφημερίδα των Αθηνών.
Θυμήθηκα όμως, ένα παλιότερο σχόλιό μου και θα συνεχίσω από εκεί.

Όταν βλέπεις ότι η αρμοδιότητα δεν είναι των Δήμων αλλά Κεντρική.
Όταν βλέπεις Υπουργεία, Γραμματείες, Περιφέρειες, Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γραμματείς και Φαρισαίους,  κλπ να μην μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο, έ, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Γιατί λύσεις υπάρχουν (όχι όπως τα λεφτά) δοκιμασμένες, χρόνια και σε πολλές πόλεις. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουν τον τροχό!
Όταν βλέπεις οικολογούντες και μπουρδολογούντες να αλωνίζουν παραπλανώντας τον κόσμο, ενώ οι ίδιοι κοκορομαχούν αερολογόντας!
Όταν βλέπεις Δημάρχους, που, υποτίθεται, τους πνίγουν τα σκουπίδια, να μην ξεσηκώνονται να ‘πνίξουν’ Περιφερειάρχες, Γραμματείς και Υπουργούς, ε, τότε πολλά δεν πάνε καλά.
Το διεστραμμένο μου μυαλό λέει ότι δεν έχουν μοιραστεί ακόμη τα λεφτά. Αυτά τα δυόμιση  δις που αναφέρει η ανάρτηση του Ιχνηλάτη.
Που αν τα ‘απλώσεις’ σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ξεπερνούν τα δέκα!
Δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο έτσι;
Και για να γίνω πιο σαφής την μοιρασιά των χρημάτων την λένε Επιλογή Διαδικασίας ή Τεχνολογίας, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, κλπ.
Τουτέστιν, επιλογή μεταξύ:
  • ·        Δεματοποίησης-Καύσης-Παραγωγής Ενέργειας ,
  • ·        ΣουκοΜηχανής,
  • ·        Ανακύκλωσης - Κομποστοποίησης, κ.α. .
Πίσω από κάθε διαδικασία – τεχνολογία, υπάρχουν Εταιρείες!
Πίσω από τις Εταιρείες υπάρχουν Κέρδη!
Πίσω από τα Κέρδη υπάρχουν Ανθρωποι που πρέπει να τα μοιράσουν!
Και μέχρι να τα μοιράσουν εμείς …...
Θα ακούμε μπουρδολογίες  οικολογούντων, κοκορομαχίες, αερολογίες,  κλπ, για τα ‘οικολογικά’ και ‘περιβαλλοντικά’ πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα της μιας ή της άλλης διαδικασίας.
Λες και χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό!
Για όλους αυτούς τους λόγους, και όχι μόνο, είναι σημαντική, για τα Δίδυμα,  η ανακοίνωση που έκανε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πάνος Σερέτης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων:

Η οποία, σε απλά Ελληνικά λέει ότι τα Δίδυμα είπαν το ‘έως εδώ’!
Πως θα εκφρασθεί αυτό στην συνέχεια, θα το δούμε.
Γιατί καιρός να γίνει αυτό που έγραφα εδώ.
Να κρατήσει η κάθε Κοινότητα του Δήμου μας τα σκουπίδια της και μετά, συζητάμε όσο θέλετε!
Με ή χωρίς αερολογίες, κοκορομαχίες, μπουρδολογίες, ποια κυρά Κατίνα σπρώχνει τον κάδο προς το σπίτι της άλλης κυρά Κατίνας, και άλλα τέτοια σοβαρά.
Δείτε τώρα και την αντίδραση του ΚαΜίζη.

Και εγώ καταλαβαίνω ότι λέει ότι η λύση είναι χρόνια μπροστά μας!   Και ότι σε λίγο θα μας πει και αυτός ότι τον .... κορόϊδεψαν!
Σε αναμονή της συνέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου