Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σώώώώπα!!!

Διαμαρτύρεται ο Δ. Καμιζής για την, ομολογουμένως, απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχε από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Και κατ’ επέκταση και από τον Σφυρί.

Στο blog, που έχει ως τίτλο ’Προοδευτική Δημοτική Παράταξη Κίνηση Ερμιονίδας’’ και που δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι δικό του ή της παράταξης, και στο σχόλιό του με τίτλο ‘’ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ’’, μεταξύ άλλων, γράφει:
‘’……… Αγαπητοί δημότες και δημότισες, αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου μας, με κατέχει βαθιά θλίψη και συνάμα οργή και αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας από τους διοικούντες σήμερα του Δήμου Κρανιδίου αλλά και από την αντίληψη και την νοοτροπία τους στη διαχείρηση των κοινών πραγμάτων…..’’.
Τώρα το κατάλαβε!
Φυσικά, ούτε κατά διάνοια να καταλάβει την θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση που προκαλούσε στους άλλους η αντίληψη και η νοοτροπία με την οποία ο ίδιος διαχειριζόταν τα κοινά πράγματα όταν ήταν Δήμαρχος!
Ούτε κατά διάνοια να καταλάβει την θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί στους άλλους η αντίληψη και η νοοτροπία με την οποία τρία χρόνια τώρα ο Σφυρίς διαχειρίζεται τα κοινά πράγματα! Π.χ. παραλία Αγιο-Καρτέρη, Νερό, Σκουπίδια, didyma.gr κ.α.
Επρεπε να του πετάξουν την πατσαβούρα κατάμουτρα για να καταλάβει;
 Και συνεχίζει:
‘’… Αρνούνται την ενημέρωση σε εμένα που διετέλεσα με τη δική σας θέληση για δύο συνεχείς τετραετίες Δήμαρχος Κρανιδίου, σε εμένα που ίδρυσα την ΔΕΥΑΚ, σε εμένα που υπηρετώντας πιστά τον τόπο και τους δημότες εξασφάλισα την ένταξη του έργου της αποχέτευσης και την χρηματοδότηση του από το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής….’’
Τώρα τι να πω; Να πω ότι δάκρυσα; Να πω ότι συγκινήθηκα;
Θα πω, μέρες που ζυγώνουν,  ότι ο Καμιζής, στα νιάτα του, δεν θα τολμούσε, όχι να τα γράψει αυτά αλλά ούτε να τα διανοηθεί.
Γιατί ήξερε τι θα ακολουθούσε!
Τώρα όμως έχουν στρογγυλέψει πολλά! Πρώτα εμείς οι ίδιοι!
Γράφει ακόμη:
‘’ …Το κυριότερο όμως αρνούνται σε εμένα ως απλό δημότη και σε όλους εμάς τους δημότες Κρανιδίου τη διαφάνεια και την ενημέρωση που έχουν ως πρώτιστο καθήκον οι ασχολούμενοι με τα κοινά. Να  πράττουν και να λογοδοτούν για τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους στους πολίτες και στους δημότες….’’
Τώρα μάλιστα!
Ξέχασες την απάντηση που έδωσες στον απλό Δημότη Ιωάννη Γ. Σερέτη όταν με αίτησή του σου ζητούσε την μελέτη για την σήραγγα Διδύμων;
Να σε ρωτήσω και εγώ τώρα με την σειρά μου τι ήθελες να κρύψεις;
Ξέχασες την γραπτή απάντηση που έδωσες σε μένα τον απλό Δημότη όταν, χρειάστηκε να έρθω με εισαγγελική εντολή στο γραφείο σου για πάρω αντίγραφο μιας σύμβασης;
Να σε ξαναρωτήσω τι και από ποιόν ήθελες να κρύψεις;
Αδιαφορώντας για τον ευτελισμό του θεσμού του Δημάρχου που υπηρετούσες;
Να σου θυμίσω την λάσπη που πέταξες εναντίον μου στο προεκλογικό σου φυλλάδιο; Να σου θυμίσω την απάντηση που μου έδωσες όταν σε ρώτησα γιατί; Να ξαναρωτήσω τι ήθελες να κρύψεις;
Και άλλα πολλά.
Που θα τα πούμε, έχουμε καιρό.
Για την ώρα όμως θα πρέπει να επισημάνω τούτο.
Η πολιτική, όπως αυτή ασκείται στον δήμο Κρανιδίου απέχει πολύ από την πραγματική πολιτική.
Ως τέχνη του άλλα λέμε και άλλα κάνουμε, άλλα κάνουμε και άλλα λέμε, ασκείται άριστα!
Πολιτική όμως δεν είναι!
Το σημαντικότερο όμως είναι η Ηθική και το Ηθος αυτής της πολιτικής.
Που στον τομέα αυτόν Καμιζής και Σφυρίς έχουν έναν τεράστιο κοινό παρονομαστή.
Ο δύσπιστος αναγνώστης δεν έχει παρά να διαβάσει τα κείμενά τους.
Όμως ο Καμιζής, εκτιμώ, έχασε την ψυχραιμία του.
Και δεν αξιοποίησε το ολίσθημα του Σφυρί! Και το κουτό επιχείρημα!
Θα μπορούσε π.χ. να του πει τα πληρώνω. Οπότε και το επιχείρημα θα του αφαιρούσε, και τα στοιχεία θα έπαιρνε και ένα επί πλέον επιχείρημα θα είχε. Να τους χτυπήσει σαν χταπόδι. Γιατί τους χρειάζεται.
Ο Σφυρίς από την άλλη, αν ήθελε να δώσει τα στοιχεία που ζήτησε ο Καμιζής, και το πρόβλημα ήταν μόνο το οικονομικό, θα μπορούσε να του πει έλα να τα πάρεις, με δικά σου έξοδα.
Δεν το έκανε όμως και αυτό παραπέμπει σε ενοχές, ή στο Ηθος και την Ηθική της πολιτικής που αναφέρθηκα προηγουμένως.
Ηθος και Ηθική που δεν ξέρω αν την κληρονόμησαν ή την ‘’γέννησαν’’ ο Καμιζής και η παρέα του.
Την υπηρέτησαν  όμως πιστά στα οκτώ χρόνια της θητείας τους.
Και την σκυτάλη έχουν τώρα ο Σφυρίς με την παρέα του.
Και αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο θα χρειαζόμαστε ουλαμό τεθωρακισμένων για να μάθουμε τι συμβαίνει στον Δήμο μας!
Κάνω λάθος; Είμαι υπερβολικός; Μακάρι. Το εύχομαι ολόψυχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου