Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Δίδυμα.


Πρώτα η απόφαση

Και κάποια πρώτα σχόλιά μου:
Πρώτο:Τι ζητάει, από ποιόν ζητάει, τι θα πάρει, πότε θα τα πάρει, δεν το κατάλαβα! Να δούμε τι θα πάρουμε.
Δεύτερο:Λύση συγκεκριμένη, και άμεση, δεν αναφέρθηκε! Σχεδόν όλος ο χρόνος αναλώθηκε σε κοκορομαχίες, γεγονός που επισημάνθηκε, και μάλιστα έντονα, από τους συγχωριανούς. Ελάχιστος έως καθόλου χρόνος για την ανάλυση και κατανόηση της πρότασης που ψηφίστηκε. Και του προγράμματος που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα, από τα όσα είπε ο κ. Πασιαλής, περιλαμβάνει διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και σταθμό μεταφόρτωσης των υπολοίπων σε εργοστάσιο που θα φτιαχτεί κάπου και κάποτε.
Τρίτο:Όλα ακούγονται καλά, χαϊδεύουν, αλλά, υπάρχουν και τα αλλά.
1.     Δύο και μισό εκατομμύρια ευρώ, τέτοιες εποχές, έστω και εφ’ άπαξ, για τα σκουπίδια ενός και μόνο Δήμου,  και μάλιστα από τους μικρούς, δεν μου κάθεται καλά. Άσε που έχουμε και εκλογές μπροστά μας.
2.     Τίποτα δεν αναφέρθηκε σχετικά με την εξασφάλιση αυτών των χρημάτων. Θα δούμε, αν θα εγκριθεί, πότε θα εγκριθεί, τι θα εγκριθεί, …
3.      Καμία δέσμευση, ούτε χρονική ούτε ποσοτική, ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα από τον αντιδήμαρχο Κούστα που ανέπτυξε την πρόταση. Εννοώ ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά της μορφής αν έχουμε αύριο αυτά τα χρήματα, τότε, σε ένα μήνα θα έχουμε επιτύχει αυτό, σε τρεις αυτό, σε έξι αυτό, σε ένα χρόνο αυτό, ….  Ισως η πρόταση να τα λέει αλλά δεν αναφέρθηκαν. Και αν υπάρχουν γραμμένα είναι επιβεβλημένο να αναρτηθούν. Για να γνωρίζουμε. Γιατί οι ‘εξυπνάδες’ του Κούστα, μαζέψαμε 100 τόνους ανακυκλώσιμα, και η μη απάντησή του ούτε σε δικό μου παλαιότερο σχόλιο ούτε και σε ερώτηση που του υπεβλήθη ότι αυτό δεν είναι ούτε το 1% του προβλήματος, σε μένα δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Το παιδί δεν εννοεί να καταλάβει ότι όλα αυτά έχουν χρονοδιαγράμματα και είναι μετρήσιμα μεγέθη. Θεωρεί ότι θα πάρει τα λεφτά και θα μας πάει ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την … ελπίδα!
Τέταρτο:Η πλέον εύστοχη ερώτηση ‘ αύριο το πρωί θα πάνε απορριμματοφόρα στην χωματερή’ δεν απαντήθηκε από κανέναν! Και αυτό λέει πολλά!
Πέμπτο:Σαφείς αναφορές στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα σκουπίδια. Εθνικά και τοπικά. Το blog αυτό έχει γράψει και για τα δύο. Αλλά θα επανέλθω σε αυτό. Εχω έναν ανοικτό λογαριασμό με τον οικολόγο Μάκη και την κυρία της ΔΕΥΑΕΡ.
Εκτο:Εκτιμώντας τα όσα ακούστηκαν έμεινα με την εντύπωση ότι η λύση έχει ήδη δρομολογηθεί. Όχι από τους ‘ηγέτες’ αλλά από τον κόσμο. Με το άνοιγμα νέων χωματερών, ακούστηκε για Αγιο Αιμιλιανό και αλλού. Σε απλά Ελληνικά ο κόσμος, αλλά και τα προβλήματα,  τους έχουν ξεπεράσει.  Τους έχει ήδη πει ότι απέτυχαν στο θέμα αυτό. Και, εκόντες άκοντες, προκειμένου να σώσουν αυτό που θεωρούν ως πολιτικό σαρκίο, θα κάνουν κάτι. Απλά και μόνο επειδή η χωματερή στα Δίδυμα μπλόκαρε!

Από την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους!

Εβδομο:Σημαντικό για μας τους Διδυμιώτες το γεγονός ότι έγινε σαφής αναφορά ότι οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων θα δημιουργηθούν αλλού.  Άντε να αρχίσει σιγά-σιγά η αποσυμφόρηση!

Υπάρχουν και άλλα, πολλά άλλα. Ελπίζω να βρω χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου