Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Βούληση υπάρχει;

Διάβασα το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ερμιόνης κ. Γκολεμά στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, όπως και τις σχετικές αναρτήσεις των γειτόνων.

Θα ήθελα να διατυπώσω και εγώ την άποψή μου.

Πρώτα να διευκρινίσω ότι τον κ. Γκολεμά δεν τον γνωρίζω καν.

Δεύτερον εκτιμώ την επιλογή του να δημοσιεύσει την άποψή του αντί να καταφύγει σε άλλες ενέργειες σαν αυτές που έχουν καταγγελθεί από τους γείτονες.

Πραγματικά το εκτιμώ.

Και ως ενέργεια αυτή καθ’ εαυτή αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στα μέρη μας, έστω και έμμεσα. Ενέργεια η οποία, κατά την εκτίμησή μου, τελικά, βοηθά αυτή την νέα και πρωτόγνωρη ‘’κατάσταση’’ να βρει τον δρόμο της.

Μη γνωρίζοντας τα πραγματικά γεγονότα δεν θα σχολιάσω όσα αναφέρει. Θα δεχθώ όμως, ως υπόθεση εργασίας και μόνο, ότι όλες οι αναφορές για παραπληροφόρηση κλπ. είναι σωστές.

Το συμπέρασμα όμως όχι μόνο με βρίσκει αντίθετο αλλά και με προβληματίζει.

Πρώτον γιατί το διαδίκτυο δεν μπορεί να ελεγχθεί, από τεχνική άποψη. Τίποτα δεν εμποδίζει κανέναν να έχει ένα ιστολόγιο π.χ. στην Αργεντινή, ως Juan Pablo Carrizo, και να δημοσιεύει, εκεί, ό,τι θέλει και για όποιον θέλει. Και να το βλέπει όλη η οικουμένη. Άλλο παράδειγμα, χαρακτηριστικό, η παιδική πορνογραφία. Διωκτικές Αρχές, με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και τέλεια μέσα, συλλαμβάνουν μικρό μέρος του εγκλήματος. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα.

Δεύτερον από την στιγμή που έχει αυτή την δυνατότητα ο ΚΑΘΕΝΑΣ γιατί να μην την έχει ο ΔΗΜΟΣ. Να αναρτά επίσημες ανακοινώσεις, ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων ή/και αιρετών συμβούλων ακόμη και απόψεις δημοτών. Κάτι που γίνεται σε πολλά ιστολόγια Δήμων της χώρας. Εκτιμώ ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορεί άριστα να αποδειχθεί και η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία και όλα όσα διαπιστώνει ο κ. Γκολεμάς.

Τρίτον η, ας την ονομάσω ‘’επίσημη’’ δημοσιογραφία, δεν παρουσιάζει όλα αυτά τα φαινόμενα που ο κ. Γκολεμάς διαπιστώνει; Γιατί την προτιμά;

Χρήματα υπάρχουν! Και μάλιστα πολλά! Όχι μόνο για δημιουργία και λειτουργία ιστολογίων αλλά, ακόμη και για δημιουργία δημοτικού δικτύου που θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους του δημότες και όχι μόνο.

Βούληση υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου